Currently browsing category

Inspiratie

douglas-tuinset-wesa-tuinhout

Tuinmeubelen van natuurlijke materialen

Heerlijk buiten zitten wordt speciaal door jezelf te omgeven in de natuur. Dit gevoel kun je versterken door te zitten op meubelen van natuurlijke materialen. We behandelen in dit artikel het meest populaire materiaalsoort, namelijk hout.

Kleurtrends-2021-groentinten

Dit zijn de mooiste kleurtrends van 2021

Het jaar 2021 is pas net begonnen maar heeft al een grote invloed gehad, en wij hebben het dan natuurlijk over de kleurtrends van 2021. Ieder jaar zien we weer andere trends tevoorschijn komen en 2021 is dan ook geen uitzondering. Ben jij op zoek naar inspiratie? Dan ben je aan het juiste adres.

goede dgoedkope design bureaustoelen wit zwart leer chroom

Je zit als een baas in deze design bureaustoelen

Wie een beetje bekend is in de wereld van designmeubelen, heeft ongetwijfeld wel van de Amerikaanse ontwerpers Charles and Ray Eames gehoord. Zij behoren zonder twijfel tot de belangrijkste Amerikaanse designers van de vorige eeuw. Ze ontwierpen niet alleeen designmeubilair, als architecten waren zij ook verantwoordelijk voor het ontwerp van diverse fraaie gebouwen, waaronder ook hun eigen Eames Office. Hun ontwerpen dateren van het midden van de 20e eeuw maar zijn nog steeds modern. Veel van hun ontwerpen zijn regelrechte designklassiekers. Een deel ervan wordt door bekende fabrikanten nog steeds in licentie gemaakt, daarnaast vormen ze ook een bron van inspiratie voor ontelbare andere zitmeubelen. Dat laatste geldt bijvoorbeeld niet alleen voor de designstoeltjes uit onze Consilium serie, maar ook voor een groot deel van onze design bureaustoelen.

woontrends 2017: vetplanten blijven helemaal in!

De Woontrends voor 2017: avant-garde, planten, rust en kracht

De woontrends van 2017 laten toch een aardige verandering zien vergeleken met 2017. Zo spraken we in ons overzicht over de woontrends 2016 nog over pastel- en poedertinten. Die gaan we in de woontrends 2017 niet meer zo snel terugzien. De liefdelijke kleuren en vormen van het vorige woonseizoen komen steeds minder terug. We gaan nu weer warmere kleuren krijgen. Er gaan meer trends voorbij. gaan we steeds minder terugzien. Het is na dit jaar over met de liefelijke touch in het interieur. De kopertrend heeft nu namelijk ook echt zijn tijd gehad. Maar er worden in 2017 ook verschillende woontrends van 2016 meegenomen. Maar laten we eerst een indruk van de woontrends van 2017 geven.

Consilium eetkamerstoel goedkoopste

De Consilium, een onmisbare designklassieker

Iedereen wil een mooi interieur waar je heerlijk tot rust kunt komen. Daarbij horen natuurlijk sfeervolle meubels die niet alleen comfortabel zijn maar ook mooi om te zien. Scandinavische ontwerpers begrijpen dit als geen ander. Zij weten precies hoe je door het gebruik van mooie en natuurlijke materialen een omgeving creëert waarin je echt tot rust kan komen. Scandinavisch design staat dan ook voor kwalitatief hoogwaardige producten die tijdloos zijn en passen in elk interieur.

zomerse woonaccessoires

Zomerse sfeer in huis met planten, meubels en accessoires

Het weer is in deze tijd van het jaar al lekker zomers en de daadwerkelijke zomer zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten. We zijn al aardig verwend met hoge temperaturen en een heerlijk zonnetje waardoor we al hel vaak buiten hebben kunnen zitten. Dat dat hoeft in Nederland natuurlijk niet altijd zo te zijn. Het is hier maar al te vaak minder goed weer. Ook in de zomer.

Als het een paar dagen minder goed weer is zodat we wat meer binnen moeten zitten, is het wel zo prettig als er binnen nog wel een vrolijk en zomers sfeertje heerst. Nu kunnen we onmogelijk ons hele interieur verbouwen om dat zomerse sfeertje te realiseren. We zullen dat dus op een andere, eenvoudigere manier moeten oplossen.

woontrends 2016 slaapkamer

Woontrends 2016: multifunctionele slaapkamer

Zoals Lidewij Edelkoort in haar trendforecast over de woontrends van 2016 vertelde, gaat de functie van onze slaapkamer langzaam veranderen. Het is niet langer een ruimte om te slapen of om ons om te kleden, maar ook om er te ontspannen, luieren, werken, internetten en zelfs eten.

Die trend zat er al een tijdje aan te komen, aangezien het al redelijk normaal is geworden dat we in onze slaapkamer bijvoorbeeld een lekker grote flatscreen televisie met home theatre setje hebben staan om lekker vanuit bed een filmpje te kijken. Ook een laptop of tablet is natuurlijk gemeengoed op de slaapkamer geworden, waarmee de stap naar werken op de slaapkamer ook al is gezet.En wie droomt er al niet heel lang van dat leuke zitje, om net als in een hotel met roomservice, gezellig en romantisch te ontbijten?

werkruimte inrichten ontwerp design

Een originele inrichting van je werkplek, spreekkamer of praktijkruimte

Of je je werkplek nu in of bij jouw huis hebt, of ergens anders een zelfstandige werkruimte hebt: je zult die ruimte het liefst zo praktisch prettig mogelijk hebben ingericht. Als je in die ruimte ook bezoekers ontvangt, komt ook opeens het woord ‘representatief’ naar voren. Dat is een heel beladen woord, waarvan wij vinden dat het niet altijd betekent dat je kantoor, spreekkamer of praktijkruimte er per se als een uiterst professionele werkplek uit moet zien. Sterker nog, wij vinden dat het juist geen “dertien in een dozijn” werkplek moet zijn, maar eentje die ook representatief voor jou is. Die iets laat zien hoe jij bent, hoe jij werkt en wat jij voor jouw cliënten kunt betekenen.

organische vormen woontrends design

Woontrends 2016: natuurlijke vormen, kleuren en materialen

Een tijd geleden schreven we al uitgebreid over de woontrends voor dit jaar, en over ‘de’ kleur voor 2016, okergoud. Aanvullend schrijven we nu over een aantal aspecten uit de woontrends 2016, waarbij we die nader belichten en er ook wat voorbeelden van laten zien.

Een van de dingen die in de woontrends voor 2016 worden genoemd is het gebruik van natuurlijke vormen, kleuren en materialen. Omdat de economische recessie op zijn eind loopt en de mensen allemaal weer wat optimistischer worden, worden ook de kleuren weer wat vrolijker. In de woontrends zien we daarom vooral lichte, zachte en frisse tinten terug. Samen met die natuurlijke vormen en materialen geeft dat een vrolijk, zacht en luchtig geheel, zeker als je die vormen, materialen en kleuren goed met elkaar combineert. In dit artikel lichten we het één en ander toe, laten we een aantal mogelijkheden zien en zie je ook dat heel veel producten uit onze webshop er mooi bij passen.

macramé zelf maken

Macramé, één van de laatste trends voor je designinterieur

Macramé is één van de oudste handwerk technieken van vier met de hand geknoopte draden waarmee je allerlei gebruiksvoorwerpen kunt maken. De mogelijkheden van macramé zijn eindeloos. In feite is de techniek verwant aan kantklossen. Je knoopt de draden zodanig dat er een patroon ontstaat.

Zoals gezegd kun je van alles maken met macramé. Er zijn verschillende soorten knopen, en je kunt ze op heel veel manieren verwerken en combineren. Bovendien kun je verschillende soorten draden, van verschillende dikten, structuur en kleur, met elkaar combineren. Ook hoef je je niet alleen tot platte kleedjes te beperken, je kunt ook driedimensionale dingen maken met macramé. Dat kunnen ook dingen voor in huis zijn. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw was macramé heel populair, toen werden er bijvoorbeeld hangende manden voor hangplanten mee gemaakt. Ook nu begint macramé weer populair te worden. Niet voor niets wordt het vaak genoemd in de laatste woontrends.