De Woontrends voor 2017: avant-garde, planten, rust en kracht

woontrends 2017: vetplanten blijven helemaal in!

De woontrends van 2017 laten toch een aardige verandering zien vergeleken met de trends die we vorig woonseizoen in onze interieurs zagen verschijnen. Zo spraken we in ons overzicht over de woontrends 2016 nog over pastel- en poedertinten. Die kleuren gaan we in de woontrends 2017 niet meer zo snel terugzien. De liefdelijke kleuren en vormen van het vorige woonseizoen komen ook steeds minder terug. We gaan nu weer warmere kleuren krijgen. Er gaan meer trends voorbij.  gaan we steeds minder terugzien. Het is wat dat betreft na dit jaar echt helemaal over met de liefelijke touch in het interieur. De kopertrend heeft nu ook echt zijn beste tijd gehad. Maar gelukkig er worden in 2017 ook verschillende woontrends van 2016 meegenomen. We gaan je in dit artikel een impressie van de woontrends van 2017 geven.

Avant-garde

Kort samengevat worden de woontrends volwassen met avant-gardistische accenten. Avant-garde betekent dat vernieuwend in de overtreffende trap. Baanbrekend dus. Dat gaan we duidelijk terugzien in de nieuwe interieurtrends.Maar het vernieuwende kent in in het komende woonseizoen 2 verschillende zijden. We kijken vooruit, maar we kijken ook terug naar interieurs uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Dit was namelijk hét tijdperk van de avant-garde. Ook toen werden de interieurs van de woningen gevuld met baanbrekend en onconventioneel design.

Het vereist wel het nodige lef om een interieur echt avant-gardistisch interieur in te richten. Avant-garde betekent bijvoorbeeld diepe en volle kleuren. En niet voor de accenten, maar helemaal. Je zult bijvoorbeeld een hele muur –inclusief de deur, deurposten en plinten- in zo’n kleur moeten schilderen. Dat geeft een krachtig en rustig effect.

Vloerkleden

Wat we in 2017 ook meer zullen zien in onze interieurs, zijn vloerkleden. En niet bescheiden, maar hele kleurige kleden. Bovendien in een mooie organiseche of ronde vorm. En het liefste een grootkleed. Dus geen kleed waar alleen de salontafel op kan staan, maar eentje waar ook de bank en stoelen op staan. Ook dat benadrukt rust, net als de geschilderde muur.

Urban jungle

Gelukkig blijven planten nog helemaal in. Eigenlijk kunnen planten in geen enkel interieur ontbreken. Trend of geen trend. Groen is het komende woonseizoen echt helemaal in! Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de keuken, hal en slaapkamers. En dat zijn planten in alle soorten en maten. Hangplanten, grote planten of in groepjes. Ook cactussen en de on de foto getoonde vetplanten zijn in.

Natuurlijke materialen

Ook in de woontrends voor 2017 zien we warme kleuren terug. Daarbij is er wat meer aandacht voor de kleur groen. Die natuurlijke kleur past perfect bij de natuurlijke materialen . Want die horen helemaal bij de nieuwe woontrends. Aanvullend op de materialen uit 2016 zien we nu ook messing, brons en gekleurd natuursteen. Ook terracotta komt weer terug. Dat kunnen we prima combineren met kleuren als grijs en wit, en ook met groen. Het mooie van terracotta is dat het wat extra warmte aan een interieur toevoegt.

Kurk, velours en fluweel

Dit klinkt natuurlijk als een uiterst merkwaardige combinatie. Ikea was de eerste die het kurk weer had ontdekt, en nu zien we het in steeds meer in de meubelzaken en –webshops. Ook wordt kurk niet alleen op vloeren en in meubels toegepast, maar ook in woonaccessoires. Velours en fluweel passen natuurlijk perfect bij de rijke en warme kleuren die we het komende woonseizoen in de woontrends terug gaan zien. Uiteraard zijn dit prachtige materialen banken, stoelen, gordijnen en woonaccessoires zoals plaids en kussens. Voor de accenten passen daar de macramé woonaccessoires van het vorige woonseizoen bij.

Bohemian prints & patterns

Bohemien is een ingetogen maar tegelijkertijd ook uitgesproken stijl. Deze stijl is een combinatie van diverse elementen zoals bloemen, etnische prints en uitgesproken tinten. Uiteraard dienen die uitgesproken kleuren en prints wel goed te worden gedoseerd.

Flat Packed

Dit seizoen is Ikea niet alleen trendsetter met de herontdekking van kurk. De interieurs worden ook geïnspireerd door zelfbouwmeubelen die, net zoals de meubelen van Ikea, als bouwpakket in platte dozen worden geleverd. De ontwerpers gaan daar steeds verder in. Niet alleen kasten en tafels, ook stoelen, banken en andere gestoffeerde meubels worden nu min of meer als flatpack ontwikkeld en verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *