Tuinmeubelen van natuurlijke materialen

Heerlijk buiten zitten wordt speciaal door jezelf te omgeven in de natuur. Dit gevoel kun je versterken door te zitten op meubelen van natuurlijke materialen. We behandelen in dit artikel het meest populaire materiaalsoort, namelijk hout. Er zijn vele houtsoorten, maar in het algemeen is hout veelzijdig, duurzaam en heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Let bij de aanschaf van een houten meubel wel op het soort hout dat gebruikt is. Sommige houtsoorten moeten namelijk verduurzaamd worden middels impregneren om een lange levensduur te kunnen garanderen. Bij Wesa Tuinhout ben je altijd zeker dat je een tafel, bankje of buitenkeuken koopt van hout die geschikt is voor buiten gebruik. Een alternatief voor hout zijn de stoelen van kunststof zoals deze gekleurde variant.

Picknicktafels

Een picknicktafel biedt een complete zitgelegenheid die zeer ruimte efficiënt is. Doordat de bankjes en tafel uit één gedeelte bestaan heb je minder ruimte nodig. Picknicktafels zijn er in verschillende formaten, vierkante, ronde en de klassieke rechthoek. Een picknicktafel biedt ruimte voor 4 tot wel 8 personen en is daardoor ideaal wanneer je een paar vrienden of familie uitnodigt. 

Tuin en lounge sets

Zoals de naam al doet vermoeden is een tuinset een set van één tafel en meerdere bankjes of stoelen op ‘eettafel hoogte’. Een loungeset heeft lagere bank(en) en een lagere tafel. Je kunt dit vergelijken met een zithoek in je woonkamer met bank en salontafel. Tuinsets zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, denk aan tropisch hardhout, suar, douglashout of geïmpregneerd grenen. 

Bij Wesa Tuinhout kun je terecht voor een veelzijdig assortiment houten tuinmeubelen voor de aankleding van zowel een terras als loungehoek. Het houtsoort bepaald in grote mate de uitstraling en prijsklasse. Denk aan de verschillen tussen relatief zacht naaldhout en tropisch hardhout.

Plantenbakken

Met bijpassende houten plantenbakken kun je je tuin perfect decoreren of een hoek creëren door het als afscheiding te gebruiken. Een plantenbak van hout past in ieder type tuin, van landelijk tot modern. Je kunt een plantenbak van hout ook het gehele jaar buiten laten staan. Doordat het hout ‘meewerkt’ zal deze niet kapotvriezen in de winter.

Boomstamtafels

Een boomstamtafel heeft een blad die uit één gedeelte bestaat. Normaliter wordt een tafelblad uit meerdere delen hout gelijmd. De Suar boom kan een diameter van wel 160 centimeter behalen waardoor het mogelijk is een blad te zagen uit één stuk. De bladen worden hierdoor altijd uniek, ze zien er nooit hetzelfde uit. Afhankelijk van hoe de boom groeit, zal het blad zich vormen. Doordat het blad bestaat uit tropisch hardhout is het bij uitstek geschikt voor buitengebruik. Het hout is zeer duurzaam en weerbestendig. Het is wel aan te raden om boomstamtafels te voorzien van een vernis of laklaag om de tafel eenvoudig te kunnen reinigen.

Sfeertafels

Een tafel met daarin een haard, wijnkoeler of barbecue is niet alleen handig maar geeft ook sfeer aan je zitgelegenheid. Je kunt kiezen uit verschillende functies of zelfs een multifunctionele sfeertafel is mogelijk. Deze variant van een salontafel wordt meestal voorzien van een deksel zodat je het ook als gewone tafel kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *