Woontrends 2016: multifunctionele slaapkamer

woontrends 2016 slaapkamerZoals Lidewij Edelkoort in haar trendforecast over de woontrends van 2016 vertelde, gaat de functie van onze slaapkamer langzaam veranderen. Het is niet langer een ruimte om te slapen of om ons om te kleden, maar ook om er te ontspannen, luieren, werken, internetten en zelfs eten.

Die trend zat er al een tijdje aan te komen, aangezien het al redelijk normaal is geworden dat we in onze slaapkamer bijvoorbeeld een lekker grote flatscreen televisie met home theatre setje hebben staan om lekker vanuit bed een filmpje te kijken. Ook een laptop of tablet is natuurlijk gemeengoed op de slaapkamer geworden, waarmee de stap naar werken op de slaapkamer ook al is gezet.En wie droomt er al niet heel lang van dat leuke zitje, om net als in een hotel met roomservice, gezellig en romantisch te ontbijten?

Al die zaken zijn ergens niet zo heel nieuw. Nieuw is wel dat we de slaapkamer ook gaan gebruiken om te ontspannen. Niet door op bed te gaan liggen, maar in bijvoorbeeld een lekkere luie stoel, of in een leuk maar comfortabel zitje. Een leuk bankje of een sofa kan natuurlijk ook. Maar alles heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Laten we alles eens op een rijtje zetten.

Bankje

designbank barcelona wit leerPassend bij ons assortiment nemen we even de Barcelona bank als voorbeeld. Een prachtig designbankje dat er niet alleen mooi uitziet maar ook heel lekker zit. Prima om op te relaxen of te luieren. Werken gaat ook prima, dan neem je de laptop gewoon op schoot.

Eten wordt iets lastiger, je kunt op zo’n bankje natuurlijk niet aan tafel zitten. Dan maar het bordje op schoot. Nog een nadeel: een bankje neemt natuurlijk nogal wat ruimte in beslag.

Sofa

slaapkamer sofa barcelona designNog meer ruimte heb je nodig voor een sofa. Aansluiterd op bovenstaand voorbeeld nemen we even het Daybed uit de Barcelona Chair serie. Deze ligt natuurlijk hartstikke lekker. Luieren en relaxen gaat er dan ook prima op. Werken en eten gaat echter niet bepaald makkelijk, of beter gezegd: bijna niet.

De meerwaarde vergeleken met je bed, waar je ook primar op kunt liggen, is in de slaapkamer dan ook erg klein, ook al is het natuurlijk wel een prachtig meubelstuk.

Fauteuil

slaapkamer fauteuilOm toch even bij de Barcelona Chair te blijven, komen we nu bij het oorspronkelijke model van de Barcelona Chair uit, namelijk de fauteuil. Uiteraard nog steeds een prachtige designstoel met vele mooie details, leverbaar in vele mooie kleuren.

Je kunt er prima op luieren en relaxen. Werken kan met de laptop op schoot. Zoals te verwachten kun je er niet mee aan tafel zitten eten, net als bij het bankje moet je dan eten met het bord op schoot. Dat is niet echt handig voor dat romantische ontbijtje. Een filmpje kijken gaat natuurlijk wel helemaal prima.

Zitje

slaapkamer zitjeEen zitje, samengesteld uit een paar lekkere stoeltjes en een tafeltje, biedt weer andere mogelijkheden. Als je niet al te rechte stoeltjes kiest, zoals de hiernaast afgebeelde Cooper stoeltjes, kun je er heerlijk zitten en relaxen. Echt luieren, waarbij je meer onderuit gezakt zit, is er dan niet zo bij maar daarvoor hebben we in de slaapkamer natuurlijk de ultieme oplossing: het bed.

Zo’n zitje is natuurlijk uitstekend geschikt om aan te werken. Je kunt je laptop en schrijfgerei gewoon op het tafeltje zetten. Eten gaat natuurlijk ook prima. Dat geldt natuurlijk alleen als je een wat hoger tafeltje kiest. Dan is dat romantische ontbijtje dus prima mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *