Je zit als een baas in deze design bureaustoelen

goede dgoedkope design bureaustoelen wit zwart leer chroom

Wie een beetje bekend is in de wereld van designmeubelen, heeft ongetwijfeld wel van de Amerikaanse ontwerpers Charles and Ray Eames gehoord. Zij behoren zonder twijfel tot de belangrijkste Amerikaanse designers van de vorige eeuw. Ze ontwierpen niet alleeen designmeubilair, als architecten waren zij ook verantwoordelijk voor het ontwerp van diverse fraaie gebouwen, waaronder ook hun eigen Eames Office. Hun ontwerpen dateren van het midden van de 20e eeuw maar zijn nog steeds modern. Veel van hun ontwerpen zijn regelrechte designklassiekers. Een deel ervan wordt door bekende fabrikanten nog steeds in licentie gemaakt, daarnaast vormen ze ook een bron van inspiratie voor ontelbare andere zitmeubelen. Dat laatste geldt bijvoorbeeld niet alleen voor de designstoeltjes uit onze Consilium serie, maar ook voor een groot deel van onze design bureaustoelen.

Eames Aluminum Group

Veel van onze bureaustoelen zijn qua design geïnspireerd op de beroemde “Eames Aluminum Group”, die in 1958 voor het eerst in productie werd genomen. Wij bieden onze klanten hier een complete serie design bureaustoelen en conferentiestoelen van een uiterst tijdloos maar evengoed modern en representatief ontwerp. Ze zijn alle herkenbaar aan de karakteristieke ribbels in de zitting en rugleuning, de mooie oplopende armleuningen en de fraaie vorm van de zitting, die één geheel met de rugleuning vormt en de stoel daarmee ook en heel fraai uiterlijk geeft.

In tegenstelling tot het originele ontwerp van Charles and Ray Eames voeren wij al onze bureaustoelen tegenwoordig uit met een onderstel met 5 poten, omdat dat gewoon een veel stabielere zit oplevert. De kans op omvallen is daarmee ook veel kleiner, en veiligheid gaat voor alles. De wielen van de stoelen zijn voor de veiligheid ‘antislip’ uitgevoerd en geschikt voor de meest uiteenlopende harde en zachte ondergronden.

Chroom met wit of zwart

Onze bureaustoelen zijn leverbaar met een witte of zwarte stoffering, die afhankelijk van het model en de toepassing is uitgevoerd in skai, PU-leder of echt rundleder. Deze kleuren combineren meer dan uitstekend bij het verchroomde metaal van het onderstel en de armleuningen. En zijn ook zo neutraal dat ze prima in bijna iedere ruimte passen.

Comfortabel zitten

De armleuningen van de oorspronkelijke Eames stoelen zijn overigens van metaal, wat natuurlijk als koud kan worden ervaren op de onderarmen. Wij voorzien de armleuning daarom van een hoesje, zodat koude armen tot het verleden behoren. Design is leuk, maar comfortabel zitten gaat nog steeds voor alles. Desgewenst zijn de hoesjes in de meeste gevallen gewoon afneembaar.

Aan het hoge zitcomfort draagt ook de rugleuning bij. De golvende vorm van de rugleuning zorgt ervoor dat de leuning zich goed vormt naar de ruggenwervel. Dit geeft een aangename  ondersteuning van de onderrug welke positief bijdraagt aan het zitcomfort van deze bureaustoelen.

Uiteraard zijn al onze bureaustoelen ook in hoogte verstelbaar en hebben ze een gasveer in de voet. De zitting heeft een kantelfunctie. De neiging van de zitting is volledig instelbaar. Ook de intensiteit van de neiging van de zitting is in te stellen en zo aan ook goed aan te passen aan het lichaamsgewicht.

Hoge en lage rugleuning

Bijna al onze bureastoelen zijn leverbaar met een lage of hoge rugleuning. Deze verschillen geven de stoelen niet alleen een ander uiterlijk waarmee er kan worden gekozen voor een design bureaustoel die het beste past bij het ontwerp van het kantoor of de praktijkruimte, maar ook aan de toepassing.

Een stoel die alleen maar als “extra” bij een bureau staat zal minder “in het zicht zitten” en ook minder in de weg staan als deze is uitgevoerd met een lage rugleuning. Aan de andere kant zal een bureaustoel die heel intensief wordt gebruikt weer het beste met een hoge leuning zijn uitgevoerd om de gebruiker zo maximaal zitcomfort te bieden. Verder hebben lage rugleuning ook een minder formeel karakter wat deze meer geschikt maakt voor voor bijvoorbeeld spreekkamers.

Op die manier biedt ons assortiment design bureaustoelen voor iedere toepassing en iedere ruimte een prima en geschikte stoel, die lekker zit en een mooie aanvulling vormt op de beleveing van de ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *