Wat gaan de woontrends van 2016 ons brengen?

woontrends 2016We zitten amper op de helft van 2015 of we zijn al met de trends van komend seizoen bezig. Nu zijn de woontrends van 2016 voor insiders al lang geen nieuws meer want trendwatcher Lidewij Edelkoort had daar vorig jaar al wat van door laten schemeren. In dit artikel vatten we samen wat Lidewij in haar trendforecast Interior & Lifestyle 2016 vertelde.

Lidewij maakt een onderscheid tussen modetrends en woontrends. Ze geeft namelijk aan dat woontrends minder trendgevoelig dan modetrends zijn. Sommige woontrends gaan wel 10 jaar mee. Wat in 2006 een nieuwe trend is, zou in 2016 daarom nog steeds populair kunnen zijn. Elk jaar komen er trends bij en elk jaar zullen er ook weer wat trends verdwijnen.

Laatste trends

Dat maakt het ons consumenten gelukkig ook wat makkelijker, je kunt moeilijk van ons verwachten dat we ieder jaar ons interieur compleet vernieuwen om maar met de nieuwste modetrends mee te doen.

design stoelen goedkoop

Op zoek naar betaalbare designstoelen? Je vindt in onze webshop alle mogelijke soorten en maten designstoelen. Snelle levering uit voorraad en prima service!

Woontrends 2016

Volgens Lidewij Edelkoort zouden ronde, ovale vormen wel eens belangrijk kunnen gaan worden. Ze heeft dit thema een naam gegeven ‘Egg’. Ook zien ze dat de kleuren, die vaak het optimisme in de economie weerspiegelen, lichter zullen worden. De kleuren worden ook zachter zodat met name de poeder- en huidskleuren het volgens Lidewij helemaal gaan worden. Aansluitend op die ronde vormen denkt ze aan bolvormen, gevuld, met plooien en reliëf, met natuurlijk materialen. Verder geeft ze aan dat ze dat niet alleen voor stoelen en banken verwacht, maar voor alles in ons interieur.

Slaapkamer

De functie van de slaapkamer gaat volgens de trendvoorspelster veranderen. Zij verwacht dat dit een extra leefruimte wordt. Omdat je hier ook zult internetten, relaxen, luieren en zelfs eten zul je vaker en langer verblijven in de slaapkamer

Natuurkleuren

Lidwij Edelkoort verwacht dat we veel meer natuurkleuren gaan zien. Daarbij zal mosgroen, als tegenhanger van alle zachte huidtinten, een veel geziene kleur worden. Een echte ommezwaai wacht de natuur. Edelkoort verwacht, omdat mensen meer naar binnen gaan, ze de kleuren van buiten des te meer zullen gaan waarderen. Bij die natuurtinten passen natuurlijk ook natuurlijke materialen zoals hout en steen.

Breiwerkjes

Macramé plantenhangersZoals we aan de rentree van macramé in de woontrends van 2015 al zagen, worden de alledaagse breiwerkjes uit oma’s tijd ook weer populair.

Niet direct als kleedje, maar in kleden, poefs, hangmandmandjes en degelijke. De ouderwetse bloemvormen van vroeger zien we niet direct meer terugkomen, het zal eerder een ruitvorm zijn.

Belle Plus stoel

Belle Plus handgemaakte designstoel betaalbaarHet is als leverancier van design meubelen altijd leuk om te zien dat je collectie voor het overgrote deel prima aansluit bij de laatste woontrends. Ook wij hebben natuurlijk even gekeken of we stoelen hebben die qua design bij de laatste trends aansluiten.

En natuurlijk hebben we die, zoals de hiernaast afgebeelde Belle Plus stoel. Deze is gemaakt van natuurlijke materialen, heeft een ronde vorm en heeft ook nog eens zachte, natuurlijke tinten. Wat wil je dan nog meer? Kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *