De mooiste paasdecoraties maak je gewoon zelf!

paasdecoratie paasversiering tips knutselen zelf makenDe dagen worden langer, de echter winter zit er weer op. We gaan ons huis en onze tuin klaar maken voor de lente. Maar het is is binnenkort ook Pasen. Een mooie gelegenheid om ons huis er extra vrolijk uit te laten zien, in heldere frisse kleuren die passen bij de lente.

Nu kun je voor die leuke paasdecoraties natuurlijk naar de winkel om de hoek lopen, maar ook kijken of je zelf niet iets leukers en originelers kunt maken. Zo heb je niet alleen veel leuke paasdecoraties die je ook nog beter bij de stijl van je interieur aan kunt passen, maar die ook een veel persoonlijker tintje aan je interieur geven. Het zelf maken van paasdecoraties is natuurlijk ook leuk, het zoeken naar de benodigde materialen en het knutselen zelf is dan ook echte quality time. Heerlijk voor een paar rustige uurtjes voor jezelf, of om samen met familie of vrienden in elkaar te knutselen. Een aantal mensen heeft van nature al de nodige inspiratie maar voor wie nog zoekende is hebben heel wat leuke paasdecoraties en tips op een rijtje gezet. Wij wensen jullie veel knutselplezier!

Tip: eieren niet koken maar leeg maken

Veel mensen denken dat je ook voor paasversieringen alleen maar hardgekookte eieren kunt gebruiken. Dat is niet zo en is ook zonde, omdat je die eieren als ze een tijd in een decoratie hebben gestaan niet meer kunt eten. Je kunt de eieren daarom ook leegmaken. De vulling gebruik je dan voor een roerei of omelet. Op dit Youtube filmpje vind je duidelijke uitleg over hoe je een ei leeg zou kunnen maken. Het is een kleine moeite, bovendien is het natuurlijk ook wel zo netjes om de inhoud van een ei gewoon te gebruiken.

Mini terrarium

paas versiering paashaas windglas mos
– foto via PleaseNotePaper –

De eenvoudigste ideeën zijn soms het beste. Zo vinden wij dit idee van PleaseNotePaper echt heel leuk gevonden. Het is al van een paar jaar gelden maar niet minder leuk.  Bovendien kun je het makkelijk en snel maken en geeft het een heel leuk effect. De basis wordt gevormd door een mooie glazen vaas, pot, schaal of windglas en een piepschuim haasje. Verder heb je wat zand, mos en een paar plastic, gedecoreerde of beschilderde eieren nodig. Met wat handigheid knutsel je daarmee in een mum van een tijd een prachtige blikvanger in elkaar. Uiteraard kun je dit helemaal zelf naar je eigen smaak aanpassen. In plaats van zand kun je onderin de vaas bijvoorbeeld ook een stukje gras doen, zodat het paashaasje lekker in zijn eigen weitje zit.

Paaseitjes met goudpapier

paadecoratie knutselen eieren goudkleurig
– foto via FreutCake –

Hier zul je vooraf wat goudpapier voor moeten verzamelen. Dat is vast geen straf want het zit om bijna alles heen wat chocolade bevat ;-). Je kunt natuurlijk ook naar de hobbywinkel gaan of bij vrienden en vriendinnen te rade gaan.

Je begint net als bij normale paaseieren: kook de eieren hard en geef ze een mooie basiskleur. Daarna ga je ze decoreren met stukjes goudpapier zodat ze een waar kunstwerk vormen. Weer zo’n prachtig, eenvoudig idee, ditmaal bedacht door Freutcake. Helemaal aan te passen aan je eigen, persoonlijke stijl, smaak en interieur.

Kuikentjes met de hele familie

paasdecoratie knutselen narcissen eieren kuikentjes schaal
– foto via Oh Happy Day –

Feestdagen zijn toch altijd dagen waar familie een belangrijke rol speelt. Zo ook Pasen. Wat is er dan leuker dan een schaal met vrolijke narcissen, waarin zelfgemaakte kuikentjes ook nog eens het hele gezin symboliseren?

Ook dit idee, afkomstig van de blog van Oh Happy Day (waar het ook heel duidelijk wordt uitgelegd), is weer heel eenvoudig te maken. Een mooie schaal, wat narcissen, en beetje gras, geel geverfde eieren, een paar gele pluizige bolletjes als hoofdjes en wat decoratiemateriaal is genoeg om iets te maken dat je vol trots tijdens het paasontbijt op tafel zult zetten en waar iedereen met vel plezier naar zal kijken.

Bloempotten met schrift

bloempotten schoolbordenverf krijt
– foto via HGTV –

Met Pasen hoef je natuurlijk niet alleen geel als decoratie te gebruiken. Ook andere bijpassende kleuren, het liefst van die zachte en vrolijke kleuren zoals bijvoorbeeld ook in de woontrends van 2016 voorkomen, vullen het heel mooi aan. En dat kan heel mooi met bloemen. Zo breng je ook letterlijk de lente in huis.

Op HGTV vonden we een leuk artikel hoe je eenvoudige terra cotta bloempotten zo kunt bewerken dat ze de bekende schoolborden look krijgen. Aangevuld met een paar mooie tulpen vormen een paar van deze potten een prachtige aanvulling voor je interieur.

Zachte kleurtjes met jellybeans

woondecoratie knutselen lente makkelijk pasteltinten
– foto via Crafty Sisters –

Een andere manier om de lente in huis te brengen met Pasen is door pastelkleurig snoepgoed op een polystyreen bol te lijmen. Gebruik hier wel de goede lijm om te voorkomen dat het polystyreen oplost. In plaats van de typisch Amerikaanse jellybeans kun je natuurlijk ook ander snoepgoed gebruiken. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan spekkies en bananenschuimpjes. En natuurlijk ook specifieke snoepjes voor Pasen.

Het idee is heel eenvoudig, het effect is prachtig. De benodigde materialen zijn ook minimaal. Een bloempot, een beetje mos, een stukje oase, een steeltje, een klein beetje witte verf en een stukje lint, plus natuurlijk de snoepjes. Op de blog van Crafty Sisters vind je meer beelden en informatie.

De eettafel eenvoudig in paasstijl

paasontbijt versiering tafel bord eenvoudig
– foto via BoxWoodClippings –

De meeste mensen vinden het ontbijt met Pasen het belangrijkste, in tegenstelling tot de Kerst waar we het kerstdiner ook heel belangrijk vinden. Dat is ook niet zo gek, want één van de paastradities is natuurlijk het traditionele eieren zoeken waar we ons ’s ochtends met veel plezier al aan wagen.

Bij een gezellig paasontbijt hoort natuurlijk ook een eettafel in paasstijl. Dat kan op ontzettend veel manieren. Omdat we jullie via bovenstaande tips misschien al aardig aan het werk hebben gezet laten we daarom alleen iets heel eenvoudigs zien. Een schattig klein nestje met een paar eitjes. Schattig, lieflijk en sfeervol. Let ook op het koordje rond het bestek, en het naamkaartje. Dit voorbeeld van BoxWoodClippings is vast iets waar jullie vast wel je eigen, persoonlijke inbreng in kwijt kunnen. Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *