Tips voor je woonkamer

Je woonkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Het is een van de ruimtes waar je over het algemeen de meeste tijd spendeert. Hierdoor is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat jij je thuis voelt in je eigen woonkamer. Heb jij moeite met het inrichten van je woonkamer? Of ben je op zoek naar handige tips? Wij geven antwoord op al je vragen!

Combineren is key

Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak en je smaak verandert over de tijd. Als we een ding mee kunnen geven is dat het combineren van je meubels een belangrijk onderdeel is van een strakke inrichting.
Een huis met een ratjetoe aan meubels oogt al snel druk en onrustig. Het is dus af te raden om zoveel mogelijk kleur, materialen en vormen in je huis te plaatsen. Combineer juist hetzelfde materiaal en dezelfde kleuren. Dit creëert rust en is vanuit design technisch oogpunt zeker positief voor je huis.

Zie hoe in de onderstaande afbeelding de stoelen en eettafel gecombineerd zijn. De zwarte tinten, ook die van de keuken handvaten, passen perfect bij elkaar en creëren een samenhangend geheel. Ben jij op zoek naar een nieuwe eettafel en eettafel stoelen? Bezoek dan eens de (online) shop Wants&Needs.

zwarte eettafel met stoelen

Jouw woonkamer groter laten ogen

Vind je jouw huis te donker of wellicht te krap ogen? Door de juiste keuzes te maken met lichtinval en kleuren kan je jouw huis een stuk ruimer lagen ogen. Lichte kleuren staan er om bekend een ruimte groter te doen laten lijken dan deze daadwerkelijk is. Dankzij lichte kleuren verf, lichte kleuren meubels en lichte gekleurde decoratie kan je jouw woonkamer al een enorme boost geven. 

Het is dan ook niet gek dan enorm veel huizen standaard in het wit worden opgeleverd. Deze kleur doet je ruimte standaard goed en past daarnaast overal bij. 

Wil je jouw huis toch van een likje verf voorzien? Kies dan lichte kleuren en wijk niet te veel af in de kleurtinten en kies voor rustige kleuren zoals grijs of licht groen.

Warmte en gezelligheid creëren

Mocht je voor lichte kleuren en een samenhangend geheel van meubels hebben gekozen, dan wil je natuurlijk wel dat je huis gezelligheid uitstraalt. De onderstaande foto geeft hier een goed voorbeeld van.

Futuristische en simplistische woonkamer

In de foto zie je namelijk een futuristisch en simplistische woonkamer. Deze woonkamer oogt een stuk gezelliger dankzij de simpele toevoeging van een tapijt. Beeld je het tapijt eens weg en zie wat er over blijft!

Een tweede mogelijkheid is het kiezen van de juiste verlichting. Een trend van de laatste jaren zijn lampen met verschillende kleuren verlichting. Met een smart lamp kan je eenvoudig de kleur van het licht aanpassen naar jouw gemoedstoestand. 

Plaatste deze smart lampen of ambilight door je huis en creëer direct sfeer in huis. De meeste smart lampen kennen daarnaast nog verschillende scenario’s zoals een disco-instelling. Perfect voor wanneer je een feestje wilt geven! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *