De trends op het gebied van tuinmeubelen

tuinmeubelen trendsDe zomer staat weer voor de deur! Dat betekent dat we straks weer lekker in de tuin kunnen genieten. Om dat deze zomer volgens de laatste mode te kunnen doen, vertellen we je hier wat dit jaar de trends zijn op het gebied van tuinmeubelen.

We hebben deze zomer niet alleen te maken met compleet nieuwe trends, maar ook met trends die zich dit jaar blijven door ontwikkelen. Zo zagen we vorig jaar al dat tuinmeubilair steeds luxer wordt qua design en afwerking. Deze meubelen lijken door hun mooie, gedetailleerde ontwerpen eerder op binnenmeubilair dan op tuinmeubels. Ook dit jaar zien we steeds meer van dit soort binnenmeubels voor buiten. De tuin krijgt daardoor steeds meer de looks van een moderne woonkamer. Hoewel je de meubels binnen zou verwachten, zijn ze door specifieke materiaalkeuze wel degelijk bedoeld voor buitengebruik. Zo is Sunbrella een veel gebruikte stof voor dit soort meubelen. Deze stof staat bekend om zijn enorme waterbestendigheid, waardoor er ook in de bootindustrie dankbaar gebruik van gemaakt wordt. Daarnaast is de stof extreem makkelijk schoon te houden, zodat je meubelen er altijd even lux uit blijven zien.

Lounge-/diningsets

Ook de lounge-/diningsets  zullen dit jaar verder ontwikkelen als tuinmeubeltrend. In deze slimme sets worden lounge en dining op efficiënte wijze met elkaar gecombineerd. De zachte kussens creëren een comfortabele zitplek, terwijl de hoogte van de stoelen en de tafel de set prima geschikt maakt om aan te eten. De lounge-/diningsets zijn hierdoor ruimtebesparend, aangezien je kunt borrelen, loungen en dineren aan slechts één enkele set. Ideaal voor als je een kleinere tuin hebt.

Maar naast bestaande trends die zich blijven door ontwikkelen, hebben we dit jaar ook te maken met nieuwe trends op het gebied van tuinmeubelen. Daar geven we je hieronder een overzicht van.

Meer ambacht en natuur

We voelen ons steeds meer aangetrokken tot natuurlijke en ambachtelijke tuinmeubelen. Hierdoor zullen de houten en gevlochten tuinmeubelen weer herontdekt worden. Ook combinaties tussen deze twee komen steeds vaker voor. Vooral de meubelen van teakhout en wicker zijn populair. Daarnaast zullen ook palletmeubels steeds vaker opduiken in de tuin, aangezien de pallets een sterke associatie oproepen met ambacht en industrie. Tot slot zullen we ook de breilook veel tegenkomen in de tuinmeubels, waarmee tevens wordt voortgeborduurd op ambacht en vakmanschap.

Aangezien de focus ook meer op natuurlijkheid komt te liggen, zal er in het tuinmeubilair veel gebruik worden gemaakt van lichte, natuurlijke aardetinten. Deze tinten kunnen variëren van lichtbeige tot leisteengrijs en komen niet alleen terug in tuinsets en loungesets, maar ook in parasols en andere tuinaccessoires.

Comfort

Dit jaar is er ook steeds meer aandacht voor comfort. Dat betekent dat de meubelen vaker zullen bestaan uit zachter materiaal en beter verstelbaar zijn. De verstelbare meubelen van dit jaar beschikken vaker over een soepele gasveer, die verborgen zit in het frame en daardoor uit het zicht blijft.

Retro

Ook retro tuinmeubelen worden populairder. Om die reden worden steeds meer nieuwe tuinmeubelen in een oud jasje gestopt. Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van retrokleuren als rood-oranje, celadon-groen, zachtblauw en wit. Ook combinaties van deze kleuren komen veelvuldig voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *