Oranje boven

oranje vintage stoelenNiet geheel toevallig gaan we het vandaag eens over oranje designmeubeltjes hebben. Oranje is, los de symbolische waarde die wij Nederlanders aan “ons oranje” hechten, best een bijzondere kleur. Oranje laat zich niet alleen overal makkelijk mee combineren, maar is ook een kleur die ons interieur een bijzondere sfeer kan geven. Oranje is namelijk een kleur die licht lijkt te geven. Hoogstwaarschijnlijk komt dit doordat wij oranje associëren met de kleuren van zonsondergang en zonsopgang.

Bovendien vormt oranje een soort van schakel tussen allerlei kleuren. Het geeft ook een natuurlijk tintje aan een interieur en laat zich met zowel wit, grijstinten, primaire kleuren als herfsttinten combineren. Daarom is oranje een kleur die je in heel veel interieurs kunt gebruiken. Zowel in een moderner als vintage interieur, of het nu  met licht, donkere, primaire of gemengde kleuren, oranje kan er bijna altijd bij.

Oranje designstoelen

Om dat te illustreren laten we een paar voorbeelden van verschillende oranje designstoelen zien. Sommige zijn moderner, sommige passen meer in een tijdloos, retro of vintage inrichting.

Glox  – voor tuin, terras en nog veel meer

Glox stoel tuin terras serre kunststof oranjeHoewel dit kunststof stoeltje echt een stoeltje voor buiten lijkt, kan deze natuurlijk ook prima binnen worden toegepast.

De Glox past namelijk ook prima in een moderne eethoek, als je bijvoorbeeld een witte, grijze of donkere eettafel hebt, of in een zonnige serre en natuurlijk ook in de kinderkamer.

Rib – vintage én modern in een sierlijk design

Rib Chair Vintage stoel goedkoopEén van onze meest succesvolle modellen is de Rib Chair. Met de Rib heb je niet alleen een tijdloze en strakke designstoel, maar ook een stoel die dankzij het verende onderstel en de lekkere zitting heel comfortabel zit en ook nog eens perfect in een vintage inrichting past.

De karakteristieke chromen voet past bij alle kleuren en geeft de Rib Chair een elegante indruk.

Consilium Woody – perfect in een vintage of landelijke inrichting

Vintage stoel Consilium houten potenWe zien het vaker, en daar is de Consilium Woody een mooi voorbeeld van. Oranje laat zich prima combineren met natuurlijke kleuren, zo ook bij deze designstoel met sierlijke houten poten.

Hoewel de Consilium meer een uitgesproken vintage of retro design heeft, kan deze Consilium Woody ook heel goed tot zijn recht komen in een landelijke inrichting tot zijn recht komen. De hele Consilium serie is niet voor niets één van onze hardlopers.

Vlinderstoel – tijdloos, modern en klassiek tegelijk

Vlinderstoel kleuren goedkoopste aanbiedingDe bekende Vlinderstoel is één van de meest universeel toepasbare stoelen. Of het nu een Scandinavisch interieur is, of “gewoon” tijdloos, vintage of modern, de Vlinderstoel kan altijd.

Bovendien kan de Vlinderstoel in tal van kleuren worden geleverd onweerstaanbare design en ongekend comfort, voor een zeer schappelijke prijs.

Oranje aan de bar

chroom vintage barkruk aanbiedingOm tot slot nog een beetje in de stemming te komen, ook nog een paar barkrukken in oranje en chroom. Voor een barkruk is een chromen onderstel overigens een prima uitgangspunt. Ten eerste vanwege het uiterlijk.

Chroom past zich vanwege de spiegelende oppervlakte namelijk aan de omgeving aan. Daardoor lijkt een chromen onderstel veel minder op te vallen en oogt het minder fors. Verder is een verchroomd onderstel minder gevoelig voor krassen van schoenen.

Hiernaast zijn de Olijfje en Cypress afgebeeld, barkrukken die je niet alleen in een modern interieur kunt plaatsen maar regelrechte blikvangers in een vintage inrichting zijn.

Oranje combineren met andere kleuren

gekleure vintage kussentjes goedkoopZoals gezegd valt oranje prima met andere kleuren te combineren. Wie van modern houdt, kan oranje combineren met zwart, antraciet, wit en bijvoorbeeld hemelsblauw en lime.

Verder past oranje prima bij herfsttinten en kan het ook prima in een vintage of loft interieur worden gebruikt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *