Originele manieren om een spreekkamer in te richten

vergaderen in spreekkamerWe kennen ze allemaal, de spreekkamers van een willekeurig bedrijf of praktijk. De kamers zijn functioneel ingericht, met een zogenaamd smaakvolle inrichting en meubels. Het zal ongetwijfeld wel zo zijn dat de kleuren en vormen van meubilair en afwerking bij elkaar passen, maar dat is iets heel anders dan smaakvol.

Om een spreekkamer écht een originele sfeer te geven, zullen we toch iets creatiever aan de slag moeten gaan. Dat kan op meerdere manieren, en uiteraard met verschillende effecten.

Het hangt er natuurlijk sterk van af wat we willen bereiken, waarbij we uiteraard terdege rekening moeten houden met het soorten mensen dat in de spreekkamer komt.

Als het gaat om een praktijkruimte waar ook veel kinderen komen, zullen we uiteraard kiezen voor een wat kleurrijker geheel. We zouden dan kunnen kiezen voor een inrichting met designmeubilair dat in een mooie mix van verschillende tinten en kleuren is samengesteld. Onze Vlinder designstoeltjes zouden dan bijvoorbeeld prima van pas komen, deze zijn in veel verschillende kleuren leverbaar zodat die iedere “saaie” tafel al mooi op zouden vrolijken.

Trendy

Indien we een wat meer trendy interieur op prijs stellen, zouden we kunnen kijken in hoeverre we bijvoorbeeld een meer industriële stijl kunnen creëren. Dat zouden we kunnen doen in de vorm van een loft stijl, met designstoelen in een industriële look, bijpassende accessoires en veel basic bouwmaterialen zoals beton.

Scandinavisch

Ook een Scandinavisch design is prima toepasbaar. Dit is een heel universele stijl waarmee we zowel een praktijkruimte als een meer commerciële ruimte mee zouden kunnen inrichten. Het voordeel van die Scandinavische stijl is het feit dat veel mensen dit mooi vinden, dat is dus een min of meer veilige keuze. Bovendien is het een inrichting waarvoor makkelijk veel bijpassende accessoires te vinden zijn.

Vintage

Verder is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de spreekkamer wat meer in retro of vintagestijl in te richten. Om geen consequenties aan het zitcomfort te doen, kan men dan kiezen voor nieuwe stoeltjes in retrodesign en daar dan gebruikte accessoires bij te vinden.

Op die manier is ook een saaie spreekkamer, met behulp van mooie accessoires en wat designstoelen, makkelijk en betaalbaar in te richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *