De mooiste moderne maar toch ook betaalbare design eetkamerstoelen

modern betaalbaar design meubilairToch liever een moderne eetkamer? We hebben het in deze blog natuurlijk best vaak over vintage, loft en retro interieurs. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die van een moderne, strakke en misschien ook wel meer minimalistische inrichting houden. Ook voor die mensen is er volop keus in prachtige eetkamertafels en eetkamerstoelen, en uiteraard in vele kleuren en uiteenlopende designs.

Passend bij de ruimte, het interieur én onze smaak

En zo is er voor iedereen, ongeacht het budget en de beschikbare ruimte, wel de perfecte eetkamer te vinden en te realiseren. Zoals we in ons artikel over mooie stoelen en tafels voor in de keuken, al vertelden, zijn er natuurlijk een aantal praktische zaken waar we bij de keuze van eettafel en stoelen op moeten letten. Het moet niet alleen goed in de ruimte passen, het meubilair moet er ook goed tot zijn recht komen en ook bij onze smaak en de rest van het interieur aansluiten. Dat zijn zaken waar je een styliste voor in zou kunnen huren, maar dat hoeft natuurlijk niet. We weten immers meestal aardig goed wat onze smaak is, en we kunnen met behulp van de tips in het zojuist genoemde artikel ook uitzoeken wat er wel en niet in onze eetkamer of eethoek zou passen.

Design eetkamerstoelen bepalend voor resultaat

Over het algemeen kiezen we het eerste de eettafel uit, of gaan we uit van de bestaande tafel waar we nieuwe stoelen in een mooi design bij willen kopen. Het gevaar hiervan is dat we ons te veel laten leiden door het design van de tafel, en dat terwijl de stoelen het meest opvallend en karakteristiek kunnen zijn. Vergeet daarom niet dat het om het resultaat gaat, en dat we de eetkamerstoelen en tafel als één geheel moeten zien. Het gaat vaak om de combinatie. Zowel voor een vintagem, als een modern interieur. Ga daarom niet over één nacht ijs bij het kiezen van een nieuwe eethoek, we willen er immers nog jaren plezier van hebben.

De eettafel is vaak neutraal, er ligt vaak een kleed op, er staan spullen op of wat dan ook, dus die is niet altijd leidend in onze keuze. Kies daarom echt voor eetkamerstoelen die qua design echt precies passen bij wat we willen en die bij de rest van het interieur staan. Ze zijn namelijk het visitekaartje van onze eethoek. Uiteraard moeten ze ook comfortabel zijn, praktisch, en betaalbaar genoeg zijn om binnen ons budget te passen. We kunnen immers niet meer geld uitgeven dan we hebben.

Een paar voorbeelden

Laten we eens een paar moderne eetkamerstoelen laten zien waarvan wij vindne dat ze qua design echte eyecatchers zijn. Stoelen die staan bij een moderne, strakke en eigentijdse inrichting.

Bokum

Bokum betaalbare designstoel witAls eerste voorbeeld noemen we de Bokum. Deze ziet er weliswaar vrij eenvoudig uit maar de mooie vorm van de kunstof zitting en rugleuning geven hem toch een heel karakteristiek uiterlijk dat in combinatie met het chroomkleurige onderstel in bijna ieder modern interieur zal staan.

En toch is de Bokum één van onze meest betaalbare designstoeltjes, wat aangeeft dat mooi design echt niet duur hoeft te zijn. De Bokum kost nog geen 60 euro!

De zitting van de Bokum eetkamerstoel is van kunststof en biedt meer dan voldoende zitcomfort. De Bokum is er niet alleen in het wit maar is ook met een zwarte, lichtblauwe en lichtroze zitting verkrijgbaar. Wie dus van vrolijke kleurtjes houdt, zou echt eens naar de Bokum designstoeltjes kunnen kijken.

Anton

eetkamer en vergaderstoel Anton, zwart en RVSEen heel andere stoel is de Anton. Dit is een meer zakelijk, en stoerdere eetkamerstoel. De fraai gevormde ronde rug van deze stoel zorgt niet alleen voor een prima zitcomfort maar ziet er ook mooi uit. Bovendien loopt de rugleuning naar de zijkanten door in een comfortabele armleuning, zodat deze stoel bij uitstek geschikt is voor lang en gezellig tafelen.

De kleurencombinatie van zwart leer met een stalen voet is ergens opvallend, maar past ook naadloos in bijna ieder interieur. De Anton is overigens ook een mooie representatieve stoel voor in de vergaderruimte of aan de spreektafel.

Lyric

betaalbare eetkamerstoel grijs stof Ook onze eetkamerstoel Lyric vormt weer het bewijs dat een designstoel bij ons echt heel betaalbaar kan zijn. Het ontwerp van deze stoel is strak en niet te opvallend. Maar juist door dat subtiele design is de Lyric een stoel die bijna overal bij staat. Wie van een modern, maar niet te opvallend interieur houdt, heeft aan de Lyric een goede.

Evengoed is de Lyric heel karakteristiek, doordat de schuine onderzijde van de zitting iets onder de bovenkant van het stalen onderstel uitsteekt. De Lyric is overigens ook leverbaar in bruin, en wie toch een opvallender kleurtje zoekt zou voor de rode Lyric kunnen gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *