Zelf je eigen designmeubels maken?

zelf goedkope meubels makenHet leuke van zelf je meubeltjes bouwen is natuurlijk niet alleen het feit dat je ze precies o kunt maken zoals je zelf wilt, maar vooral dat er een stukje voldoening en trots bij komt kijken. Helaas (en gelukkig voor ons..) is het ook voor een handige klusser een bijna onmogelijke klus om zelf eigen designstoelen en banken te maken. Maar het bouwen van een mooi wandmeubel, bed, hoogslaper, kinderkamer of tafel is toch echt iets eenvoudiger. Zeker als je de hulp hebt van een duidelijke bouwtekening en handleiding. Die zou je bijvoorbeeld bij Neo-Eko kunnen kopen.

Neo-Eko is een webshop waar je online een bouwtekening en handleiding kunt bestellen. Er zijn werktekeningpakketten van onder anderen tafels, wand- en TV-meubels, bedden en kinderkamers.

Al deze tekeningen worden gemaakt door Rob Nieuwenhuizen, professioneel ontwerper en meubelmaker met zo’n 20 jaar ervaring. Karin Eken, grafisch ontwerper. Samen hebben ze ook een ontwerpbureau voor grafisch en interieurontwerp en -uitvoering, Nieuw-Eken Ontwerp. Rob en Karin weten dus waar ze over praten.

Je hoeft bij het uitzoeken van een passend meubel gelukkig niet te beslissen op grond van de bouwtekening, je kunt op de website ook een heleboel foto’s zien van de reeds gebouwde bedden, kasten en tafels. Dat maakt het een stuk makkelijk om je dan voor te stellen hoe je nieuwe meubelstuk er in de praktijk uit gaat zien. En eerlijk is eerlijk, het resultaat mag er in heel veel gevallen echt wel wezen.

Wij hebben een selectie van een aantal interessante meubelstukken voor je gemaakt. Laten we beginnen bij de wandmeubels en TV-meubels.

Arturo XL

Neo Deko Arturo XL designmeubelDe Arturo XL is absoluut één van onze favorieten. Mooi strak, zwevend tegen de wand te monteren. Je kunt een televisie aan de muur hangen, maar ook gewoon op het wandmeubel zette.

De grote breedte geeft dit wandmeubel niet alleen lekker veel ruimte, het staat ook gewoon goed. Een mooi voorbeeld van het feit dat design voor iedereen bereikbaar is.

Penelope

Penelope TV meubel designHet meest opvallende aan de Penelope is natuurlijk de achterwand. Dat is een element waar je, als er een beetje creatief met de kleuren van het meubelstuk omgaat, heel veel mee kunt doen.

Het leuke van dit TV-meubel is dat het ondanks de vrij geringe afmetingen toch aardig wat ruimte biedt en bovenal een duidelijk, opvallende aanwinst voor de huiskamer is.

Leon

design tafel loftZoals je weet zijn wij gek op industriële, art deco en loft interieurs. Nou, afhankelijk van de kleuren en afwerking past deze salontafel er prachtig bij. Deze tafel biedt je alle mogelijkheden om je eigen designtafel te maken.

Deze tafel laat zich natuurlijk ook heel mooi met onze designstoelen combineren, zoals de Annie, Cooper en Consilium.

Teruel

eettafl design goedkoop Nog zo’n schoonheid. De Teruel is een eettafel die in een mooi pronkstuk in veel interieurs zou kunnen.

Het prachtige neutrale ontwerp neigt een beetje naar industrieel design zodat je deze tafel prima in een loft interieur zou kunnen plaatsen.

Dat neemt niet weg dat de Teruel ook prima staat in een meer moderne ingerichte kamer.

Hyeda

tweepersoons designbed HyedaHet tweepersoonsbed Hayeda neigt een beetje naar het bekende, Dutch design. Volgens de ontwerper is het model dan ook een beetje op Rietveld geïnspireerd.

Je hebt aan dit tweepersoonsbed niet alleen een mooi en stevig bed met een comfortabele rugleuning, maar ook een bed dat je eenvoudig aan allerlei stijlen aan kunt passen. Van wit met berken, tot donker gebeitst of fel gekleurd hout.

Mila

Stapelbed design neoDe meeste hoogslapers en stapelbedden zien er alleshalve bijzonder uit. De Mila vormt hier dus duidelijk een positieve uitzondering op.

Van dit bed kun je, gebruik makend van mooie kleuren en mooie materialen, een prachtig hoogstandje maken waar nog jaren van wordt genoten.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *