Waarom design glas echt een must is

design glasAls er iets is dat de uitstraling van je woning kan vergroten dan is het wel design glas. Design glas is er in allerlei soorten, vormen en maten. We zullen kort bespreken welke soorten design glas er zijn.

Gebrandschilderde ramen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is brandschilderen iets heel anders dan glas in lood. Brandschilderen houdt in dat je het glas schildert op een manier dat je er een figuur mee kunt maken. Dit kan een abstracte figuur zijn zoals we heden ten dage nogal eens tegenkomen, maar kan ook een concreet figuur zijn, zoals we in sommige – vaak Rooms-katholieke – kerken soms nog eens zien. Deze vorm van design glas is eigenlijk de duurste mogelijkheid. Het werken met brandschilderingen is pure ambacht, gebeurt volledig met de hand en is wegens het bizarre niveau van detail heel veel werk.

Glas in lood

Een wat meer betaalbare optie is glas in lood. Ook dit kun je vaak in kerken tegenkomen. Vaak gaat het hier niet om concrete tekeningen of figuren, maar om door middel van zonlicht mooie effecten te creëren. Als het zonlicht door de ramen schijnt, kleurt het licht immers mee.

Ook in woningen kan dit een erg aangenaam en sfeerverhogend effect geven. Bovendien hoeft glas in lood helemaal niet zo vreselijk duur te zijn. Sommige glas in lood werkjes worden zelfs machinaal gefabriceerd waardoor de prijs aanzienlijk lager is dan het ambachtelijke, handgemaakte alternatief, maar de kwaliteit is er zeker niet minder om!

Gebogen en bewerkt glas

Een andere optie is nog om glas te buigen en op een dusdanige manier te bewerken dat je er heel bijzondere oppervlakten mee kunt creëren. Zo kun je een glazen serre bouwen waarbij je geen plint in de hoek hoeft te hebben om zo het glas vast te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *