Woontrends 2015: goud en oud

woontrends 2015: goedkleur metaaltintenEén van de grote woontrends voor 2015 is goud. Maar ook andere metaal- en metallickleuren zijn helemaal in. Dat zijn kleuren die we heel mooi kunnen mixen met allerlei andere kleuren en materialen, en die bij heel veel verschillende stijlen passen. Ze kunnen immers bij een heel moderne inrichting maar ook heel goed bij bijvoorbeeld een industriële, loft- of vintage inrichting passen.

Vooral het toepassen van goud- en metaaltinten met een vintage interieur is interessant. Zo’n combinatie mag dan vreemd lijken, maar is eigenlijk heel normaal  voor een interieurstijl uit vervlogen tijden. Denk maar eens aan zo’n prachtige Amerikaanse oldtimer uit de fifties, of aan de vele chroomkleurige vintage woon- en keukenaccessoires zoals die prachtige glimmende broodroosters en espresso apparaten.

design fauteuil Kelke zwart chroomDergelijke zaken zie je ook in ons assortiment designmeubelen. Wij hebben bijvoorbeeld heel veel stoelen die deels in metaaltinten zijn uitgevoerd. Hiernaast zie je daar een mooi voorbeeld van.

De designstoel Kelke heeft weliswaar een zwart metalen onderstel en een zwarte kunstlederen bekleding, de verchroomde armleuningen zijn een duidelijke eyecatcher waarin dus een metaaltint is verwerkt.

Dergelijke stoelen zijn nog redelijk representatief maar er zijn nog veel meer barceloina stoel goudkleurstoelen in ons assortiment, er is echt voor elk wat wils.

De roemruchte  Barcelona Chair is ook zo’n mooi voorbeeld. Deze stoel is ontworpen in 1929 aan de hand van vermaarde Duitse architect Mies van der Rohe. Deze creatie maakte hem wereldberoemd. De Barcelona Chair is gemaakt voor de Wereldtentoonstelling in Barcelona, is om meerdere redenen uniek.

Vooral het ontwerp van de Barcelona Chair is bijzonder. De glad afgemaakte kussens kun je met riempjes vastzetten en ziet het geheel er nog steeds modern uit.

nuvo design stoel wit chroom vintage retroNog zo’n schoonheid is de Nuvo. Deze designstoel is leverbaar in onder andere wit en donkergrijs, maar wat bij alle kleuren het meest opvallende is, is het mooie, elegante onderstel van verchroomd staal.

Deze stoel is een absolute aanwinst in zowel een modern als een vintage interieur. Het elegante slanke model valt niet direct op, maar dat is ook net de kracht van dit model. Ook past deze stoel prima in een wat zakelijker interieur, en zal zeker niet misstaan in een spreekkamer of wachtruimte.

retro vintage design stoeltje RVSTenslotte nog een heel andere stoel, namelijk onze Retro Café stoel, die geheel in RVS is uitgevoerd. Deze hippe designstoel valt wél op en is boven lekker robuust uitgevoer dzodat deze tegen een stootje kan. Het industriële uiterlijk past natuurlijk uitstekend bij een loft interieur waarvoor deze designstoel ook prachtige aanwinst is. De Retro Café stoel is er overigens ook als barkruk.

Dus, wie dit jaar echt met de laatste woontrends mee wil doen, kiest voor goud- en/of metaaltinten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *