Scandinavisch design: past in bijna ieder bijdetijds interieur

Scandinavisch designDe term Scandinavisch design is natuurlijk een heel breed begrip. Het betreft immers niet alleen meubilair, maar ook accessoires en gadgets. Maar als we het over interieurs hebben, is Scandinavisch design eigenlijk een mooie, redelijk moderne maar ook tijdloze mix van diverse stijlen, materialen en kleuren.

Qua stijl zien we hoofdzakelijke strakke lijnen, die vaak worden gecombineerd met landelijke details. Dat geldt ook voor de materialen, in de Scandinavische landen weten ze allerlei materialen geraffineerd te combineren. Hout, al of niet gelakt of gebeitst, wordt gecombineerd met metaal, glas en stof. En qua kleuren gaat het ook alle kanten op. Van allerhande varianten op wit, lichtgrijs en crème tot zwart, allerlei neutrale pasteltinten tot retrokleurtjes en heel primaire kleuren, ook vaak gecombineerd met blanke of gebeitste houtsoorten. Alles kan, maar toch hoort het ergens ook heel bij elkaar. En het past ook bijna overal bij. Kortom: ideaal!

Een stijl die overal past

Dat maakt Scandinavisch design natuurlijk tot een populaire stijl om je huis, kantoor of praktijk in te richten. En met de nodige praktische voordelen. Het past zoals gezegd bij bijna iedere andere stijl die je in je interieur hebt, dus je hoeft niet in één keer alles om te gooien. Je kunt gewoon naar behoefte het nodige aan meubilair en accessoires veranderen tot het weer naar je zin is.

Prima met ander meubilair te combineren

Vooral de combinatie met retro meubeltjes is heel interessant. Wij zijn zelf nogal enthousiast van de combinatie van hout en gelakte materialen, en daar zie je duidelijk dat er de nodige overeenkomsten zijn tussen retro en Scandinavische design. Ook past het mooi bij het strakkere Nederlandse design van midden vorige eeuw, en is het ook leuk toe te passen in een loft stijl.

Voorbeelden uit ons assortiment

woodylicious tafelsLaten we aan de hand van enkele voorbeelden uit ons assortiment illustreren wat wij bedoelen. Als eerste tonen wij de Woodylicious bijzettafeltjes. Deze mooie tafels hebben een houten onderstel en houten blad. Het apart design van de 3 poten die samen het onderstel van ieder tafeltje vormen straalt zowel een klassieke als moderne look uit. Zo kunnen deze bijzettafels bijna overal mee worden gecombineerd.

houten stoeltjes

Dat geldt ook voor stoeltjes zoals de Annie, waarvan je hierboven de witte versie ziet, en de in dit geval met een zwarte zitting uitgevoerde Consilium Woody waarvan het onderstel mooi past bij de Woodylicious tafeltjes. Stuk voor stuk keurige, neutrale stoelen die in verschillende kleuren kunnen worden geleverd die mooi combineren met het houten onderstel. Door het neutrale, tijdloze maar toch enigszins klassieke ontwerp sluiten ze niet alleen mooi aan bij het Scandinavische design, maar passen ze net zo makkelijk in een retro of loft interieur. Wie liever iets moderners zoekt voor de eethoek of wachtkamer, ontkomt natuurlijk niet aan de good old Vlinderstoel met de elegante chroomkleurige poten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *