De nieuwe woontrends voor 2015

woontrends interieurtrends meubeltrends 2015Zoals ieder jaar zijn er ook nu weer de nodige nieuwe trends op het gebied van interieur. De introductie van de meeste nieuwe trends is alweer even achter de rug, namelijk in oktober, maar juist in deze tijd van het jaar zijn we vaak iets bewuster met ons interieur bezig, zodat we dit gewoon een prima moment vinden om wat over de nieuwe woon- of interieurtrends te vertellen.

De nieuwste kleur-, stijl-, en decoratietrends zijn deels een voortzetting van eerdere trends, maar er zijn ook een aantal nieuwe, interessante ontwikkelingen die we graag even onder de aandacht brengen.

De kleur voor 2015: goud

Goud gaat het in 2015 helemaal maken. Overigens niet alleen goudkleur, ook andere metaaltinten. Logisch, want industriële interieurs zijn en blijven helemaal in, en daar zien we die kleuren vaak in terug komen.

Groen!

Naast metaaltinten zal ook groen een populaire kleur worden. Maar dan wel natuurlijk groen, in de vorm van planten. En het kunnen er absoluut niet genoeg zijn, je mag er gerust een complete urban jungle van maken. Mooie planten binnenshuis zullen komend jaar één van de allergrootste trends worden. Een beetje nep mag ook: posters met foto’s en prints van planten mogen ook, en je mag dat gerust nog eens aandikken door delen van je interieur in een bijpassend groen te schilderen.

Intense kleuren

Nog zo’n trend in 2015: heel intense kleurencombinatie. Dus wie weet de ultieme combinatie met het eerder genoemde groen en goud te creëeren? We gaan in 2015 niet alleen de meubels en muren, maar ook de accessoires in intense kleurcombinaties doen. Oh, en zwart is komend jaar “not done”, dus ook daar gaat de kwast over.

Stapelen maar

Geheel passend bij een industrieel interieur, mogen we komend jaar van alles stapelen, zolang het maar decoratief is. Mochten we het mooi vinden: vastbinden met een touw mag ook. Dat wordt dan uiteraard wel een beetje volumineus, maar dat hoort dus ook in een industrieel interieur. Dat stapelen kunnen we prima met manden doen, want ook die worden populair in 2015. Zulke decoraties, die bestaan uit natuurlijke materialen, passen natuurlijk ook nog steeds prima bij een industriële inrichting.

Downsizen

We gaan niet meteen zo ver dat we van minimalisme kunnen spreken, maar naast die jungle aan planten en stapels accessoires, gaan we grote ruimtes toch niet helemaal vol zetten. We gaan namelijk over op wat kleinere meubels. Dus bijvoorbeeld geen kolossale bank en dito salontafel, maar een paar compacte stoelen en 2 bijzettafels.

Terug van weggeweest: macramé

Je zult het niet geloven, maar macramé komt weer terug in onze interieurs. Macramé  is een handwerktechniek waarbij draden zodanig worden geknoopt dat het een patroon wordt. Alhoewel je met macramé desnoods wel je hele huis in kunt richten, moet je er natuurlijk wel van houden. En dat zal bij lang niet iedereen het geval zijn.

Aparte combinaties

Eén van de leukste dingen in de woontrends van 2015 is wel het feit dat bijzondere, aparte combinaties helemaal in zijn. Je kunt je creativiteit daar dus heel mooi benutten, om van gekke, intense kleuren en allerlei materialen een aparte combinatie te bedenken. Veel (woon)plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *