Kleurrijk en vrolijk de lente in met natuurlijke kleuren

kleurrijk interieur lente natuurlijkEindelijk is het lente. Tijd om ons huis te voorzien van vrolijke, frisse kleuren. Dat geldt ook voor de tuin. Daar doet de natuur uiteraard zijn werk maar het kan natuurlijk helemaal geen kwaad om de natuur een beetje te helpen.

Kleur in huis brengen kan natuurlijk op meerdere manieren. Daarbij zijn natuurlijke kleuren natuurlijk het allermooiste, die passen ook het beste bij de lente en straks ook bij de zomer. Ten eerste met de kleuren die de natuur ons biedt, namelijk met bloemen en bloeiende planten. De huidige woontrends gaan daar ook steeds vaker van uit. Meer groen, meer planten, om zo een veel natuurlijker uitstraling te krijgen. Maar het kan ook op andere manieren. Door bijvoorbeeld wat andere dingen uit de natuur in huis te nemen, zoals vruchten. Of gewoon voorwerpen of meubilair in natuurlijke kleuren. Zo hebben we keus en mogelijkheden genoeg. We zullen je in dit artikel een aantal voorbeelden laten zien.

Bloeiende planten

Als we alleen groene planten zouden nemen kan het een beetje saaie boel worden. Daarom is het wel zo leuk om er ook wat bloeiende planten bij te doen. Het is dan wel belangrijk om dan planten te nemen waarvan de kleur van de bloemen bij ons interieur staan, en ook bij elkaar staan. Ook is het handig om een beetje op de bloeiperiode te letten. Het is heel leuk als alles tegelijk in bloei staat en je kunt genieten van een prachtige bloemenzee, maar als er daarna weer lange tijd alleen maar groen te zien is dan is het zijn doel toch behoorlijk voorbij geschoten.

Vruchten

Behalve bloemen biedt de natuur ons nog veel meer. Vruchten zijn er in de meest prachtige kleuren, Naast een mooie kleur hebben vruchten ook een mooie structuur én vorm. Daarom kun je vruchten uitstekend gebruiken om mooie, natuurlijke kleuren en vormen in huis te krijgen. Een mooie fruitmand of schaal is dus niet alleen gezond maar ook handig om je interieur te verfraaien. Niet alleen in de keuken, maar ook op de eettafel of op ene dressoir.

De houdbaarheid is uiteraard wel iets om in de gaten te houden. Zo zijn tomaten mooi van kleur en vorm maar houden die het maar kort uit. Andere vruchten, zoals appels, peren en bananen houden het wat langer vol. Als je daar steeds wat van eet en de mand dan steeds met verse vruchten aanvult, kun je zo een eeuwig durend stilleven in je huiskamer hebben. Let wel op dat het fruit niet in de zon staat, anders kan het een stuk sneller bederven. Wat ook leuk is, is om de mand zo nu en dan aan te vullen met bijvoorbeeld aubergines of courgettes. Pompoenen en kalebassen zijn natuurlijk ook heel leuk. In de goede setting zijn zelfs wortelen, knolselderij en pastinaken nog heel decoratief te gebruiken, die geven een heel mooi authentiek “back to earth” sfeertje.

Het mooie van zo’n fruitmand is, is dat deze in heel veel soorten interieurs past. Of je huis nu in het wit, in klassieke tinten, modern of zelfs industrieel is ingericht, het kan eigenlijk altijd.

Natuurlijke tinten

Voortbordurend op de natuurlijke kleuren van bloemen, vruchten en groenten kun je ook kijken of er nog meer natuurlijke materialen zijn die je huis zo’n heerlijke vrolijke sfeer geven. Dat kan heel goed met textiel dat in natuurlijke kleuren is geverfd. Daar bedoelen we geen losse lappen mee, maar zaken als kussentjes, plaids en kleedjes. Dat kun je nog aanvullen met bijvoorbeeld mooi gekleurde stenen. Ook metalen kunnen mooie kleuren hebben, denk maar eens aan messing en roodkoper.

Als je deze kleuren liever in huis wilt brengen met meubels of woonaccessoires en twijfelt of de kleur wel natuurlijk (genoeg) is, bedenk dan even in welke hoedanigheid je die kleur wel eens hebt gezien. Niet alleen bij planten en bloemen, maar ook bij dieren zoals vlinders. Zo zul je al gauw zien dat er veel meer kleuren in de natuur zijn dan je denkt en dat de natuur bijna het gehele kleurenspectrum heeft.

Niet-natuurlijke tinten

Eigenlijk zijn alle kleuren natuurlijk. In de natuur komen, zoals we net al vertelden, alle kleuren wel zo’n beetje voor. Toch zijn er kleuren die we daar iets minder vaak zien, zoals de trendy fluor kleurtjes. Dit zijn eigenlijk extreem felle versies van heel natuurlijke kleuren en kunnen daardoor weer een heel leuk contrast geven als je ze gebruikt in een natuurlijke omgeving. Zo kun je een kamer, terras of tuin waar toch al de nodige vrolijke kleurtjes zijn, nóg iets meer opvrolijken. Zo’n fel gekleurd meubelstuk is wel een echte eye catcher dus zorg dat er voor dat het qua design ook echt mooi is. Mooi designmeubilair hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn, zoals je in onze webshop kunt zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *