Smaakvolle paasversiering doe je zo!

paashaasDe winter loopt op haar einde, Carnaval zit er weer op het het voorjaar lonkt. Dat betekent dat het binnenkort ook weer Pasen is. En ook, dat we ons huis weer willen gaan versieren. Maar als het even kan dan toch wel smaakvol, we willen ons huis immers niet klakkeloos vullen met gele kuikentjes en beschilderde eieren om die na Pasen opgelucht in het ronde archief te gooien.

Smaakvol en passend

Maar hoe moeten we ons huis dan zodanig versieren, dat we wel een beetje vrolijke paassfeer krijgen zonder dat het een smakeloze boel wordt? Nou, eigenlijk heel eenvoudig, we gaan namelijk op jacht naar paasspulletjes die wél goed in ons interieur passen, en naar dingen waarmee we hier en daar een kleine finishing touch aan kunnen brengen. Op die manier kunnen we het wel netjes passend bij ons interieur, en bij onze kostbare designmeubelen, maken. Dat klinkt natuurlijk heel makkelijk maar het is vaak niet zo makkelijk om het ook in de praktijk te brengen. Niet getreurd, we helpen je namelijk een beetje op weg.

paaseitjes

Eerst even thuis kijken

Voordat we gaan zoeken naar paasversieringen die wél bij onze smaak, interieur en designmeubelen passen, maken we een rondje door ons huis en gaan we kijken waar we het één en ander willen versieren. Ook kijken we welke spullen we al hebben die we er bij kunnen gebruiken. Het is immers niet onwaarschijnlijk dat er in de kast, of op zolder, nog wat leuke accessoires zoals manden en schalen staan die we prima kunnen gebruiken. Zet die spullen lekker op tafel en ga eens bedenken wat leuk zou zijn, en waar je wat neer zilt zetten of op wilt hangen.

Denk niet alleen aan de standaard “kuikentjes en eitjes” versieringen, alles wat een beetje geel getint is past immers ook al bij Pasen. Dus kijk ook eens wat je met een lintje, strik, servet, kleedje, decoraties of bloemen kunt doen. Het zijn immers de kleine dingen die het hem doen.

schaal paaseieren

Shoppen en aan de slag

Nu we een beetje weten wat we willen, wat er mogelijk is én hoe we dat allemaal willen doen, weten we ook wat we nodig hebben en gaan we dus shoppen. De spullen die we zoeken vinden we meestal niet in de supermarkten of huishoudspeciaalzaken, maar meestal wel bij die leuke kleine winkeltjes met woonaccessoires, of brocante spulletjes. Maar een bezoekje aan een winkel als de Action kan soms ook hele leuke vondsten opleveren. Het gaat er immers vooral om wat je bij elkaar zoekt en hoe je het geheel combineert. Het mogen natuurlijk ook standaard paasversieringen zijn, willen we natuurlijk wel de allermooiste hebben, die het beste bij onze designmeubeltjes passen. Die versieringen zijn misschien wat duurder maar kunnen we de volgende jaren natuurlijk ook weer gebruiken. Eenmaal thuis aangekomen gaan we aan de slag. Maak eerst eens setjes van wat qua stijl en kleur bij elkaar past, kijk wat je mooi vindt en waar het het beste past, en leef je lekker uit. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *