Zwart met metaaltinten. Een prachtige, klassieke combinatie.

designstoelen zwart chroom rvs leer stofDoor de jaren heen zijn er heel wat verschillende woontrends geweest. De één nog mooier dan de andere. Wit, natuurtinten, felle kleuren, pasteltinten, we hebben echt van alles gehad. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel een woontrend geweest. Sommige trends verdwenen sneller dan ze gekomen waren, andere trends zijn echte klassiekers geworden.

Eén van al die trends die in de loop der jaren een absoluut blijvertje zijn geworden is de combinatie van zwart met metaaltinten. Deze combinatie past in nagenoeg ieder modern of industrieel interieur en ook in veel vintage of art deco interieurs. Niet alleen nu, maar ook vroeger was zwart met chroom of RVS al helemaal in. De klassieke banken, stoelen en chaise longue die Le Corbusier bijvoorbeeld voor Cassina ontwierp dateren van de jaren ’20 van de vorige eeuw. Ook nu zijn dit nog heel gewild designmeubelen die nog volop worden geproduceerd. Echte schoonheid vergaat niet, wat dat betreft.

Zoals je ziet vormen zelfs de eenvoudige terrasstoeltjes van de foto hierboven al een prachtig geheel als ze in zwart met metaaltinten worden uitgevoerd. Ook in onze eigen collectie zijn een aantal stoelen en banken waarbij de zwarte bekleding prachtig wordt gecombineerd met een verchroomd, aluminium of RVS onderstel. Stuk voor stuk designstoelen en -banken die je graag in huis hebt. Voor in de zithoek, bij de eettafel, als bijzetfauteuil of in een gezellig hoekje in de erker of serre.

Rib Chair

Rib Chair Gispen chroom slede ribstofEen klassiek model dat overduidelijk is afgeleid van de prachtige Gispen stoelen. Een stoel die er in al zijn eenvoud prachtig uitziet. De zwarte ribstof oogt lekker vintage en modern tegelijk. Eventueel hebben we de Rib Chair ook in zwart kunstleer.

Het verchroomde onderstel zit heerlijk door de verende constructie. Het subtiele karakter van het onderstel zorgt ervoor dat de ruimtelijke indruk van een kamer zo min mogelijk wordt verstoord, ook als er heel veel Rib Chairs rond de eettafel staan.

Barcelona stoel, sofa en bank

barcelona stoel zwart chroomNatuurlijk is de Barcelona, één van onze populairste modellen, één van die designklassiekers die iedereen wel in huis zou willen hebben. Leverbaar in vele kleuren maar de zwarte uitvoering is toch echt één van onze favorieten. Een prachtig tijdloos model waar je de komende tientallen jaren ook nog heel goed mee voor de dag kunt komen.

Net als de klassiekers van Cassina is het ontwerp al heel oud, uit 1928. Dat zie je er zeker niet ana af, het model ook nog steeds lekker fris en modern.

Consilium stoelen

consilium designstoeltje vintageEen andere designstoel die zowel populair als klassiek is, is de Consilium. Weer een klassiek ontwerp dat ook nu nog modern oogt en waar je nog jaren plezier van kunt hebben.

Afgebeeld is de Consilium Tove stoel, wij hebben deze gekozen omdat de eenvoud van het metalen onderstel het subtiele ontwerp van de zitting nog beter uit laat komen.

Vlinderstoel

vlinderstoel goedkoopstEen typisch Scandinavisch model naar het ontwerp van Arne Jacobsen. Subtiel, strak en tijdloos. De ranke verchroomde poten en eenvoudige zitting maken de Vlinderstoel een heel neutraal doch klassiek model.

Een stoel die bijna overal past, zich makkelijk laat combineren en bovendien ook stapelbaar is zodat je hem ook overal op kunt bergen.

Lefty designfauteuil

Lefty budget designfauteuilNog zo’n model dat juist door zijn eenvoud zo mooi is. Een strak verchroomd onderstel en dito zitting geven de Lefty een strak en subtiel uiterlijk.

Ook hier zie je weer die mooie combinatie van klassiek en modern tegelijk, en dat zwart hier echt de allermooiste kleur is voor zo’n tijdloos ontwerp. Mooi voor de zithoek en als bijzetfauteuil.

 

 

Lees ook het artikel Barcelona Chair, een tijdloze en betaalbare klassieker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *