Grijs, de verbinder in ieder interieur

grijze design stoelWie zijn interieur een beetje levendig wil houden, zorgt dat er een gezonde mix van diverse kleuren is. Een goede gedoseerde schakering van lichte en donkere materialen zorgt daarbij voor een mooi contrast. Toch komt het voor dat er iets te veel contrast is. Als er bijvoorbeeld op een zwarte of antracietkleurige vloer witte meubels worden geplaatst, kan het contrast wel eens iets te veel van het goede zijn. Dat geldt ook andersom, zwarte meubels op een heel lichte vloer geven soms een heel dramatisch en pompeus effect.

Grijs past overal bij

cooper-grijsDan is het wel eens handig om grijs meubilair te gebruiken. Dat kan naar keuze worden gecombineerd met het witte of zwarte meubilair, maar natuurlijk ook juist in plaats van dat meubilair worden toegepast. Maar grijs past niet alleen bij wit of zwart, maar ook bij andere kleuren, en zelfs bij trendy kleuren zoals lime en de meer mediterrane tinten. Grijs blijkt wat dat betreft echt een universele kleur te zijn, want het past natuurlijk ook prima bij de meeste houttinten zodat je grijs meubilair ook prima op een parketvloer of laminaatvloer kunt plaatsen.

Het mooie van grijze meubelen is dat grijs in allerlei gradaties te koop is, zodat je precies die kleur grijs uit kunt zoeken die mooi in balans is met de rest van je interieur. Laten dat eens illustreren aan de hand van wat voorbeelden uit onze collectie designstoelen.

Designstoel Cooper

cooper stoel grijsAls eerste laten wij de Cooper zien. De eetkamerstoel Cooper is een eenvoudige stoel, die door de ronde rug en het dikke kussen ook een heel comfortabele stoel is. De Cooper design stoel laat door de grijze rug, houten poten en het bruine kussen heel mooi zien dat grijs echt bijna overal mee kan worden gecombineerd.

De ronde vorm van het kuipje, dat is gevormd van hoogwaardig kunststof, geeft de stoel ook een mooi tijdloos uiterlijk. De Cooper is niet alleen uitstekend geschikt voor de eetkamer maar ook als fauteuil in bijvoorbeeld de woonkamer, of in de wachtkamer van de praktijkruimte.

Eetkamerstoel Nuvo

eetkamerstoel nuvoDe eetkamerstoel Nuvo is ook zo’n stoel die bijna overal bij past. De wat strakkere vorm van de Nuvo leent zich wel meer om bij een wat moderner interieur toe te passen dan de Cooper. Maar de mooie grijze stoffering, aan de buitenzijde afgewerkt met zwart kunstleer, vormt een prachtige combinatie met het verchroomde onderstel.

Een stoel die niet alleen mooi aan de eettafel staat, maar zeker ook prima past in een wat moderner ingerichte praktijkruimte, wachtkamer of spreekkamer.

Bovenstaande designstoeltjes laten aan de hand van de foto’s mooi zien dat ze bijna overal mee kunnen worden gecombineerd. En, ook als we grijze meubels gebruiken, is er geen sprake van een saai interieur. Sterker nog, grijs doet de overige kleuren juist veel beter tot hun recht komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *