Woonbeurzen en meubel- & designbeurzen in najaar 2015

meubel show woonbeurs tentoonstellingHet nieuwe woonseizoen 2016 komt er aan. Het duurt niet lang meer of we nemen (helaas) weer afscheid van de zomer en kunnen weer volop gaan genieten van het leven binnenshuis. De interieurbranche is al lange tijd bezig om de collectie meubelen, woonaccessoires en woningstoffering qua stijl en design te vernieuwen om deze weer helemaal aan te laten sluiten bij de laatste woontrends. De trends voor 2016 zijn een duidelijke voortzetting en uitbreiding van de interessante ontwikkelingen die we de afgelopen woonseizoenen hebben gezien, dus dat belooft nog wat. Om te zien wat de fabrikanten voor ons hebben bedacht hoeven we niet alle meubelzaken langs te gaan, het is veel handiger en leuker om gewoon een woonbeurs te bezoeken. Daar zijn er nogal wat van, zo aan het begin van het woonseizoen 2016, dus er is keus genoeg:

Landgoedfair Mariënwaerdt (19 – 23 augustus 2015)

Op de centraal gelegen Heerlijkheid Mariënwaerdt vindt ieder najaar een landgoedfair plaats. Het thema van dit jaar is ‘Lekker nazomeren’. Hopelijk knapt het weer bijtijds op zodat we inderdaad lekker kunnen nazomeren. Op deze landgoedfair kun je gedurende vijf dagen maar liefst 180 stands met allerlei mooie, leuke en originele artikelen en accessoires voor in en om het huis bekijken. Ook zijn er bijzondere kleding en modeaccessoires te zien, bovendien kun je ook genieten van allerlei culinaire zaken en workshops volgen.

Maison & Objet (4-8 september 2015)

Eén van de eerste internationale woonbeurzen van het woonseizoen is in Parijs, namelijk de Maison & Objet. Dit is niet alleen een woonbeurs, ook iedereen die iets met mode heeft kan zich op deze beurs prima vermaken. Op dit inspirerende home & fashion evenement kun je kennismaken met de allernieuwste trends voor komend seizoen op het gebied van design, stijlen, kleuren en patronen.

Beleef Landleven (11 – 13 september 2015)

Iedereen die van het buitenleven houdt kan van vrijdag 11 t/m zondag 13 september 2015 in het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) in Arnhem om te genieten van alles wat de woon & tuinbeurs Beleef Landleven te bieden heeft. Er zijn daar vele activiteiten en meer dan voldoende gelegenheid om te kunnen proeven van streekgerechten en te kijken naar demonstraties van oude ambachten.

M.O.W. (20 – 24 september 2015)

Niet zo gek ver over de grens, in het Duitse Bad Salzuflen, vindt komende maand de M.O.W. plaats. Dit is dé grote Duitse meubelbeurs waar alle grote meubelmakers en designers uit Duitsland exposeren om de laatste trends, innovaties en ontwikkelingen van de Duitse meubelbranche te laten zien. Er zijn dit jaar ook diverse internationale ontwerpers aanwezig waarmee deze meubelbeurs dit jaar nog aantrekkelijker en veelzijdiger dan voorheen is geworden.

100% Design (23 – 26 september 2015)

De Engelse beurs 100% Design trekt ieder jaar een kwart miljoen geïnteresseerden waarmee dit met voorsprong de grootste designbeurs van Engeland is. Deze beurs, die in London wordt georganiseerd, is een groot succes door de vele presentaties van jonge, vernieuwende en creatieve designers. Je vindt ook dan ook hier de allernieuwste trends op het gebied hedendaagse woninginrichting en interieurdesign.

vt wonen&design beurs (29 september – 4 oktober 2015)

Het woonseizoen ging in Nederland min of meer altijd van start met de Woonbeurs. Dit evenement heeft een nieuwe naam gekregen en heet nu ‘vt wonen&design beurs’. Evengoed is ook dit natuurlijk dé start van het woonseizoen in Nederland. De RAI in Amsterdam biedt van 29 september tot en met 4 oktober plaats aan de ‘vt wonen&design beurs’. Dit evement bestond onder de oude naam ‘Woonbeurs Amsterdam maar liefst 22 jaar waarin het zo’n 2 miljoen bezoekers heeft geïnformeerd en geïnspireerd.

Dit jaar biedt de ‘vt wonen&design beurs’ de bezoekers 6 dagen alle gelegenheid om te kijken naar alles wat de woonbranche voor het komende woonseizoen in petto heeft. De allernieuwste woontrends en collecties van bijna alle bekende merken en ontwerpersmerken en ontwerpers, gecombineerd met alle benodigde informatie, maken de vt wonen&design beurs 2015 bijna een must voor iedereen die geïnteresseerd is in interieurdesign of gewoon zijn of haar woning gezellig, sfeervol en hedendaags in wil richten.

Beurs Eigen Huis (9-11 oktober 2015)

Iets meer gericht op (ver)bouwen, maar ook op het gebied van inrichten is de beurs Eigen Huis waarvan de najaarseditie zoals vanouds plaats vindt in de Jaarbeurs. Op de beurs Eigen Huis vinden de bezoekers niet alleen alles op het gebied van bouwen, verbouwen en inrichten, ze kunnen hier ook terecht met al hun vragen over hun verbouwing bij de vele adviseurs die er op de beursvloer aanwezig zijn.

Dutch Design Week (17-25 oktober 2015)

De trends van morgen kun je nu al zien tijdens Dutch Design Week (DDW). Vanaf 17 oktober 2015 staan in Eindhoven 9 dagen lang de deuren naar de toekomst open. De Dutch Design Week is namelijk een internationaal vermaard evenement waar elk jaar 250.000 bezoekers op af komen. De twaalfde editie van de  Dutch Design Week toont niet de trends van vandaag morgen maar biedt de bezoekers ook unieke inzichten in de nabije toekomst van design, gepresenteerd door een enorme hoeveelheid creativiteit en inventiviteit van honderden talentvolle jonge én gerenommeerde designers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *