Woontrends 2015: woonaccessoires

woontrends 2015: vintage woonaccessoiresNiet alleen op het gebied van design meubilair zijn er in 2015 de nodige nieuwe trends, zonder bijpassende accessoires is ons interieur immers niet compleet dus ook op het gebied van woonaccessoires is er het nodige nieuws.

Woonaccessoires

Ook in 2015 zijn natuurlijk ontzettend mooie en leuke woonaccessoires te koop. Zoals ieder jaar zijn er heel veel verschillende stijlen en stromingen, passend bij de verschillende interieurstijlen. Een paar trends op het gebied van woonaccessoires zagen we vorig jaar ook al, namelijk de koperkleurige woonaccessoires en rieten manden.

Planten, kopertinten & pasteltinten

Maar wat ook helemaal in is, is een overvloed aan planten. Die planten kunnen we natuurlijk heel mooi combineren met koperkleurige bloempotten, en ook de rieten manden kunnen als bloempot dienen. In een grote mand passen zelfs meerdere kamerplanten. De koperkleurige accessoires zullen we overigens ook vaak gaan combineren met pasteltinten.

Geometrische vormen

Wat dit jaar ook in is, zijn geometrische vormen. We zagen die vormen al een tijdje in retro en vintage interieurs, maar we gaan ze nu bijvoorbeeld ook terug zien in de vorm van vazen en ander aardewerk. Dat valt natuurlijk ook prachtig in een loft interieur in te passen, en doen denken aan de interieurs uit de sixties en seventies toen we gek waren op alles wat met futuristische dingen te maken hadden.

Pronken met de spulletjes

Een andere trend die er al even aan zat te komen maar nu echt doorzet, zijn de pronkkastjes waarin je allerlei leuke spullen en accessoires kunt zetten. Die kastjes staan meestal niet op de vloer, maar hangen we aan de wand. Deze kastjes zullen we ook vaak gaan combineren met borden met teksten. Aansluitend daarop zullen ook posters met teksten, quotes en boodschappen tegenkomen. De teksten daarvan zullen vaak in een geometrisch lettertype zijn gemaakt.

Macramé, textiel, glas en natuurlijke materialen

Welke woonaccessoires gaan we de komende tijd nog meer zien in onze interieurs? Nou, één van de trends is macramé, dus we kunnen ook het nodige op het gebied van gebreide textiel verwachten, bijvoorbeeld grof gebreide kussens. Dit natuurlijke materiaal wordt dan nog aangevuld met plaids in de eerder genoemde pasteltinten, schapevachtjes en dergelijke. Wat betreft die natuurlijke materialen: ook de houten woonaccessoires zullen goed vertegenwoordigd zijn. Verder zijn er nog meer accessoires die bij de retro en vintage stijl aansluiten, zoals glazen en flessen van gekleurd (mat)glas, aardewerk en keramiek.

Voorjaar en zomer 2015

Wat betreft de stijl voor komend voorjaar, en komende zomer: het zou wel eens kunnen dat we dan heel veel accessoires in allerlei blauwtinten, groen en lila zullen gaan zien. We zullen daar later nog meer over schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *