De leukste accessoires voor de Kerst

kerstmis 2015 decoratie versieringNu de Sint ons land weer heeft verlaten, is iedereen druk in de weer om het huis te versieren en te decoreren voor de Kerst. Dat doen we met niet alleen met een kerstboom maar ook met de nodige kerstversieringen, en natuurlijk ook met leuke bijpassende woonaccessoires.

Er zijn namelijk ontzettend veel leuke accessoires voor de kerst te koop, die niet meteen een overduidelijke kerstversiering zijn maar wel bijdragen aan de kerstsfeer. Die hebben het voordeel dat je interieur niet meteen één grote kerstboom wordt maar dat je jouw ideale kerstsfeer creëert met accessoires die wel duidelijk bij de Kerst horen maar ook gewoon mooi bij je interieur en smaak passen.

Accessoires in Kerstsfeer

Wij hebben een rondje langs de diverse winkels en webshops gemaakt en hebben heel wat leuke accessoires gevonden. Omdat iedereen het in deze tijd van het jaar al druk genoeg heeft hebben we ervoor gekozen om geen dingen op te nemen die je zelf moet bouwen of waar veel tijd voor nodig is om te monteren of op te hangen. Het gemak dient ook nu de mens.

Etagière

etagiereOp de foto staat hij vanwege de naderende Kerst vol met kaarsen maar je kunt er net zo makkelijk spulletjes in doen die te maken hebben met de lente, zomer of herfst.

Wat dat betreft is deze decoratiestandaard van Lifeforstyle een prima investering waar je heel veel plezier van kunt hebben’. Na de jaarwisseling vul je hem met winterse snuisterijen of doe je hem eventjes de kast in, en met Pasen kun je hem met Paasdecoraties vullen.

Kerstslinger, maar dan even anders

kerstslinger decoratie kerst trendyNee, niet zo’n glitterding voor in de boom, maar iets veel leukers. Een slinger van witte vlaggetjes met subtiele kerstdecoratie, gespot bij Huisnummer 8. Feestelijk, sfeervol maar zeker niet té.

Met zo’n originele slinger kom je absoluut goed voor de dag en heb je iets in huis waar je vele jaren plezier van kunt hebben met de Kerst.

Glazen kerstballen

helder glazen kerstballenJa, ergens zijn dit weer regelrechte kerstversieringen. Maar wel hele leuke! We hebben ze gespot bij Interiormusthaves. Deze heldere glazen ballen hebben een diameter van 14 centimeter. In deze ballen, die per set van 2 worden verkocht, zitten mooie goudkleurige ornamentjes. In de ene kerstbal zit een goudkleurig hartje, in de andere kerstbal een goudkleurig sterretje.

Ze worden geleverd met ophanglintje en zitten verpakt in een leuk doosje. Leuk voor jezelf, maar ook als cadeau voor de kerst.

Waxinelichthouder

originele waxinelichthouderOp de website van Kerstwerk vind je onder andere deze leuke, originele waxinelichthouder, gemaakt van korte stammetjes en takjes die samen in het profiel van een kerstboom zijn gebundeld. Een kerstdecoratie met een heel natuurlijke look, zo het niet te veel opvalt.

Leuk voor op de salontafel of in de vensterbank. Voor de liefhebber is hij er ook in de vorm van een hart.

Kussen met rendier

kussen rendier decoratieJe zou dit kussen, dat we hebben gespot bij Villa Brocante, bij wijze van spreken het hele jaar op de bank kunnen laten liggen. Een lekker comfortabel kussen in mooie, niet te opvallende en natuurlijke kleuren, voorzien van een subtiele rendier decoratie.

Dus niet alleen leuk met de Kerst, maar misschien wel het hele jaar door?

Metalen windlichtje “Angel”

theelichtje metaal engeltjeEen ontzettend schattig windlichtje van metaal. Pas als je een tweede keer kijkt zie je dat het heel subtiel in de vorm van een engeltje is gestyleerd. Het is maar 13 centimeter hoog dus het past bijna overal.

Zo leuk, dat je er bijna je hele vensterbank of dressoir mee zou willen vullen. Gespot bij Gnus Wonen.

Toch zelf iets maken voor de Kerst?

Ben je zo handig, en heb je tijd genoeg om zelf iets voor de Kerst in elkaar te knutselen? Kijk dan eens op de website van Martha Steward, die heeft heel wat leuke tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *