Woonbeurzen & tuinbeurzen – voorjaar 2016

voorjaarsbeurzen 206 tuin wonenKomend voorjaar zitten we in de overgangsperiode van binnen naar buiten. De winter is zo goed als afgelopen en het voorjaar lonkt. En niet lang daarna ook de zomer. Dat zien we ook aan de woonbeurzen en tuinbeurzen dit dit (2016) voorjaar worden georganiseerd. Er is veel aandacht voor het buitenleven. Ook in de woontrends komt dat terug, er wordt immers steeds meer geprobeerd om ‘buiten’ naar binnen te halen.

We zijn voor jullie op zoek geweest naar de woon- & tuinbeurzen en soortgelijke elementen en hebben de volgende beurzen gevonden, waarvan we dit korte overzicht hebben samengesteld:

Wonen & Co, Groningen (17 t/m 20 maart)

De beurs Wonen&Co vindt plaats inde Martiniplaza te Groningen van 17 t/m 20 maart 2016. Volgens de organisatie is het verrassendste en meest inspirerende woonevent van Noord-Nederland. Je vindt er heel veel gekke, spannende en eigentijdse woonactiviteiten. De woonbeurs is naar eigen zeggen niet alleen inspirerend maar spraakmakend en creatief. Je vindt op Wonen & Co onder meer de volgende elementen:

 • 100% vrouw
  Dit is het enige niet aan wonen gerelateerde onderdeel van Wonen& Co. Op 100% vrouw worden stukje bij beetje de vrouwengeheimen onthuld.
 • Containercity
  Er kan meer met containers dan je denkt. Op Wonen & Co worden een aantal containers zodanig ingericht dat ze ieder hun eigen woonbeleving hebben. Dit gebeurd onder meer middels allerlei adviezen en diverse colleges, welke worden begeleid door diverse huiskamerconcerten.
 • Smaakboulevard
  Wonen&Co heeft nu ook het grootste proeflokaal van Groningen. Je vindt er allerlei aanbod van vele specialisten, waaronder keukens, delicatessen, servies en proeverijen.
 • Groen
  De eerste bloemen staan al in bloei. Voordat de meeste bloeien en het zomerse weer komt is het tijd om de tuin aan te pakken. Handen uit de mouwen dus. Tijd voor de groene vingers. Wonen&Co Groen sluit daar helemaal bij aan en presenteert een groen buitenplein voor tuinierend Nederland.

Salone del Mobile, Milaan (12-17 april)

Iedereen die iets met interieurdesign heeft, zal wel eens van ’s werelds grootste woon & design beurs Salone del Mobile hebben gehoord. Hét grote internationale evenement waar alle grote designers en meubelproducenten hun noviteiten presenteren, Dit jaar vindt het plaats van 12 tot en met 17 april 2016 plaats in beurs- en congrescentrum Milan Rho in Italie. Op deze 55ste editie tref je niet alleen meer dan 2000 exposanten van meubels & design maar ook 700 jonge designers. Verspreid over 200,000 vierkante meters expositieruimte kan iedereen hier zijn ogen uitkijken. Tegelijk met de Salone del Mobil worden er in de stad Milaan een aantal kleinschalige exposities plaats op verschillende locaties onder de naam SaloneSatellite. Ook deze exposities zijn een bezoekje waard. Je vindt daar ook ontwerpen van een aantal jonge designers uit Nederland, zijn presenteren hun ontwerpen in Ventura Lambrate.

Tuin & Lifestyle Event, Rotterdam (14 t/ 17 april)

Ahoy Rotterdam wordt volgende maand omgetoverd tot één grote tuinbeleving voor het Tuin & Lifestyle Event plaats. Zowel jong als oud zal zich hier prima kunnen vermaken. Je vindt er inspirerende thematuinen, een grote tuinmarkt, interessante workshops en allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Op dit event draait alles om inspiratie en verleiding. Daarom gaan bekende tuinspecialisten speciaal voor Tuin & Lifestyle een prachtige hal inrichten waarin groen, duurzaamheid en een nieuwe lifestyle centraal staan. Een hal van maar liefst 4000 m² met innovatieve producten, planten en ideeën. Inspiratie te over om zelf thuis aan de slag te gaan.

Designday, Maastricht (27 t/m 29 mei)

Wie op zoek is naar onafhankelijk, toegankelijk design waarin gezond verstand en originaliteit samengaan, miet absoluut een bezoekje brengen aan Designday in Maastricht. Hier vind je tijdloos design dat een brede doelgroep aan moet spreken. Design dat ook door de volgende generatie mooi en praktisch gevonden wordt.

Dankzij het hoge niveau van de deelnemende exposanten alsmede een hecht team van creatieve zelfstandigen. Het evenement heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een uniek design-event in het zuiden van Nederland. Veel designliefhebbers uit Nederland, België en Duitsland hebben de weg naar Designday gevonden. Op deze beurs worden overigens alleen designers uitgenodigd die hun objecten ontwerpen én maken. Het leuke van deze beurs is dat je als bezoeker er niet alleen design kunt zien en kopen, je kunt namelijk ook met de designers in gesprek gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *