Interessante woon-, design- & meubelbeurzen

meubelbeurs, woonbeurs, designbeursEr zijn, behalve bij meubel- en designzaken, rommelmarkten en brocantes nog meer manieren om informatie en inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld op één van de regionale, landelijke of internationale meubelbeurzen. Die zijn er in verschillende soorten. Er zijn beurzen die een soort van nette, veredelde rommelmarkt zijn waar je bijvoorbeeld veel vintage spulletjes kunt vinden tot grote professionele vakbeurzen waar de allernieuwste trends en innovaties op het gebied van meubel- en interieurdesign worden gepresenteerd.

Die laatste beurzen, daar zijn er nogal wat van. We noemen ze daarom lang niet allemaal maar nemen een kleine selectie op. Deze woonbeurzen zijn voor het grootste deel jaarlijks terugkerende evenementen.

Maison & Objet, Parijs

In Parijs is er in januari steeds de Maison & Objet, een belangrijke internationale vakbeurs voor woninginrichting, design en interieurdecoratie. Deze beurs is een prima graadmeter voor de allernieuwste trends & stijlen op interieurgebied.

Salone Internationale del Mobile, Milaan

De Meubelbeurs van Milaan wordt steeds in het voorjaar gehouden, in april. Dit is eigenlijk de belangrijkste en meest toonaangevende internationale meubelbeurs. Hier vind je ieder jaar de allerlaatste woon- en designtrends van de allergrootste meubelontwerpers.

Biennale Interieur, Kortrijk

In tegenstelling tot veel andere beurzen wordt deze beurs, zoals de naam ook al aangeeft, iedere twee jaar georganiseerd. Deze thematisch ingedeelde, zeer toegankelijke beurs is zeker een bezoekje waard, ze biedt namelijk een mooie mix van allerlei design- en meubeltrends.

IMM, Keulen

We gaan nog wat dichter bij huis, naar de IMM in Keulen. Ook dit is een internationale beurs waar je veel nieuws op het gebied van meubel- en interieurontwerp kunt opdoen. Je vindt er ook veel nieuws op het gebied van keukens. De IMM Cologne, zoals de beurs officieel heet, wordt jaarlijks in januari gehouden.

Beurs Eigen Huis, Utrecht

De Beurs Eigen Huis wordt jaarlijks gehouden in de Jaarbeurs, meestal in maart. Het is de grootste en meest toonaangevende woon- en meubelbeurs van Nederland. Je vindt er echt alles op het gebied van (ver)bouwen en inrichten. De specialisten kunnen je antwoord op al je vragen geven, en je de laatste woontrends laten zien.

Tefaf, Maastricht

In het MECC in Maastricht wordt in maart de Tefaf gehouden. Dit is een prestigieuze kunst en antiekfair met bezoekers van over de hele wereld. Je vindt er honderden gerenommeerde internationale antiekhandelaren. Wie echt een mooi stukje antiek wil kopen kan hier prima terecht, want de kwaliteit, conditie en authenticiteit van de geboden waar is gegarandeerd.

Wonen&Co, Groningen

We gaan naar het noorden van het land. In Groningen, of beter gezegd in de Martiniplaza, vindt in maart de beurs Wonen&Co plaats. Deze biedt gedurende 4 dagen een heleboel wooninspirate, die in het teken van de naderende lente staat.

Design District, Zaandam

Dit is meer een vakevenement, maar toch de moeite waard. In juni wordt in het Taets, op het Hembrugterrein in Zaandam, het evenement voor interieurdesign ‘Design District’ georganiseerd. Zoals de naam doet vermoeden staat design in het interieur centraal op deze interieurbeurs. Ontwerpers en designers tonen hier hun beste en allernieuwste producten en creaties.

Design Icons, Amsterdam

In februari staat de Kromhouthal in Amsterdam Noord in het teken van design. Dan vindt de beurs Design Icons Amsterdam plaats.  Design Icons is een vintage design meubelbeurs. Je vindt hier allerlei vintage interieurobjecten, van beroemde klassiekers tot onbekend design. Wie van vintage, loft of retro houdt zal op deze beurs zijn of haar hart op kunnen halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *