Woon- en tuinbeurzen zomer 2015

tuinbeurzen zomer 2015Hoog tijd om weer eens een update over de tuinbeurzen en meubelbeurzen van de komende zomerperiode te plaatsen. Uiteraard zijn er in de zomer wat minder beurzen en tentoonstellingen op het gebied van meubels omdat we nu eenmaal wat minder met ons interieur bezig zijn. Maar, wie het leuk vindt om een beurs over tuinen of het plattelandsleven te bezoeken, kan natuurlijk wel zijn hart ophalen aan de vele sfeervolle evenementen in de komende maanden die in het teken van de tuin en het buitenleven staan.

Internationale Kwekerijdagen – 19 t/m 21 juni 2015 – Angerlo

De Internationale Kwekerijdagen vieren dit jaar hun twintigste editie. En natuurlijk zijn ook dit jaar de planten de sterren van de show. De Internationale Kwekerijdagen zijn immers een plantenfeest, dat plaats vindt in de sfeervolle omlijsting van de oude historische tuinen van Landgoed Bingerden. Ieder jaar komen hier kwekers uit binnen en buitenland samen om nun bijzondere collecties te tonen. Alles wat groeit en bloeit voor de tuin is op Bingerden te koop. De Internationale Kwekerijdagen zijn toegankelijk voor iedereen. De tuinen zijn bovendien vrij toegankelijk. Sjouwen met zakken vol met planten is niet nodig, men kan de aangekochte planten bewaren op de gratis planten parking tot men weer naar huis gaat.

  • De Internationale Kwekerijdagen vinden plaats van 19 t/m 21 juni 2015 op Landgoed Bingerden te Angerlo, meer informatie: www.bingerden.com.

Bloem & Tuin – 24 juli t/m 2 augustus – Nuenen

Op Landgoed Gulberg bij Nuenen, onder de rook van Eindhoven, vindt dit jaar alweer de 22ste editie plaats van Bloem & Tuin. Het bosrijke gebied van Landgoed Gulberg, met de mooie bossen, kronkelige bospaden, mooie tuinen met bloeiende, geurende bloemen vormen een fantastisch decor voor dit evenement. Je kunt hier genieten van de nieuwste trends, tuinontwerpen, bijzondere bloemen en planten, kunst en design en deelnemen aan diverse workshops

  • Bloem & Tuin vindt plaats van 24 juli t/m 2 augustus 2015 op Landgoed Gulberg te Nuenen, meer informatie: bloem-en-tuin.nl.

Naar Buiten – 29 juli t/m 1 augustus 2015 – Barneveld

Tijdens dit evenement worden de bezoekers dit jaar een Frans welkom geheten. Dat is niet verwonderlijk, want Naar Buiten 2015 staat dit jaar namelijk in het teken van Frankrijk. Het land van de rustieke wijngaarden, golvende landschappen en stille dorpjes. Het land waar de mensen genieten van een rustig levenstempo, waarin familie en vrienden een grote plek innemen, lekker eten en drinken en natuurlijk ook het prettige klimaat. Zaken die prima passen bij Naar Buiten.

  • Naar Buiten vindt plaats van 29 juli t/m 1 augustus 2015 op Landgoed De Schaffelaar bij Barneveld, meer informatie: www.naarbuiten.nu.

Landgoedfair Heerlijkheid Mariënwaerdt  – 19 t/m 23 augustus 2015 –  Beesd

Dit buitenevenement vindt plaats op het prachtige landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Hier zullen ruim 120 standhouders hun producten, variërend van buitenkleding, sieraden, antiek, brocante en decoraties tot planten, smeedwerk en tuingereedschap tonen. Ook vinden er diverse demonstraties plaats waarbij buitenmensen, honden, paarden en roofvogels laten zien wat ze samen kunnen. Er zijn ook kookdemonstraties van de landgoedkok met de biologische boerenproducten die op de Fair volop verkrijgbaar zullen  zijn. Voor de liefhebbers zijn er ook rondleidingen door het landhuis en de oude moestuin.

  • Landgoedfair Heerlijkheid Mariënwaerdt vindt plaats van 19 t/m 23 augustus op het gelijknamige landgoed in Beesd, meer informatie: http://www.landgoedfair.nl.

Go Green! – 22 t/m 23 augustus 2015 – Houten

Go Green! is een biobeurs voor iedereen die de natuur en het miliue ene warm hart toedraag. Je vindt op deze beurs een keur aan natuurlijke, duurzame en (h)eerlijke producten. Dit maakt Go Green! een gezellige beurs met respect voor milieu en mens op het gebied van vrije tijd, wonen, voeding en vervoer. Je vindt er van alles voor huis en tuin, fairtrade kadoartikelen, heerlijke delicatessen, alternatief vervoer, groene mode, sieraden, (biologisch) eten, proeverijen, gezonde kruiden, natuurlijke lichaamsverzorging en meer.

  • Go Green! vindt plaats van 22 t/m 23 augustus 2015 in Expo Houten te Houten, meer informatie: gogreenbeurs.nl.

Beleef Landleven – 2015 11 t/m 13 september 2015, Arnhem

Beleef de sfeer van het magazine Landleven in levende lijve. Gedurende 3 dagen kan iedereen genieten van alles wat in het tijdschrift Landleven wordt behandeld. Dit jaar is het thema ‘Uit de streek’. Je kunt hier geniet van allerhande activiteiten, streekgerechten en vele demonstraties van oude ambachten.

  • Beleef Landleven vindt plaats van 11 t/m 13 van september 2015 in het Openluchtmuseum te Arnhem, meer informatie: www.beleeflandleven.nl.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *