Witte design meubelen weer in opkomst

wit interieir design schaakstukkenOok op het gebied van design meubelen zien we de laatste tijd steeds meer wit in de showrooms. In navolging van de trend van de witte auto’s, die al een paar jaar duurt, zijn er nu ook steeds meer witte meubels. Met name wandmeubels, dressoirs, salontafels en eettafels zien we steeds meer in spierwit. En, als het even kan, in hoogglanzend wit. Maar ook op het gebied van design stoelen zien we dat wit een belangrijke plaats inneemt.

Wit voor zowel meer als minder contrast

Wit kan ook heel mooi zijn, en ook een mooi ruimtelijk effect hebben. Met name donkere en krappe kamers zullen door het gebruik van witte meubels een stuk lichter en ruimer lijken. In lichte kamers heeft wit meubilair het voordeel dat je het heerlijk zachte contrast niet verstoort. Indien er juist een stevig contrast wordt gezocht, is wit weer de ideale kleur om met donkere tinten te combineren.

Witte meubels zijn makkelijk te combineren

Verder heeft wit de prettige eigenschap dat het bijna overal bij past. Of het nu zachte, gedempte kleuren of felle, primaire kleuren zijn, wit past er bijna altijd prima bij. Ook natuurlijke kleuren en materialen, zoals hout, steen en metaal, kun je prima combineren met witte meubels. Het is dan ook niet zo gek dat bijna alle stoelen uit ons assortiment ook leverbaar zijn in wit. Laten we eens een paar witte design stoelen uit onze collectie nader bekijken.

Consilium Trent

Consilium Trent stoel wit houtDe Consilium is één van de populairste series in ons assortiment. Deze designstoeltjes zien er niet alleen ontzettend leuk uit door de mooie gevormde ronde kunststof zitting en de karakteristieken poten, de Consilium is ook leverbaar in een heleboel verschillende varianten en kleuren zodat er voor ieder interieur wel een geschikte stoel is.

Wij gaan in deze blogpost uiteraard even uit van de Consilium met een witte zitting, en als mooi contrast daarbij hebben wij het houten onderstel van de Trent uitvoering gekozen. Hier zie je hoe mooi wit kan worden gecombineerd met hout.

Barcelona Chair

designstoel Barcelona Chair wit leerOok de Barcelona Chair is een absolute hardloper in onze collectie designmeubelen. De Barcelona Chair is in 1929 ontworpen voor de Wereldtentoonstelling in Barcelona. Maar ook bijna 100 jaar later is de Barcelona serie een mooie, eigentijdse stoel die je direct herkent aan de karakteristieke afwerking van de bekleding en de eigenzinnig gevormde metalen poten.

Uiteraard is de Barcelona Chair verkrijgbaar in vele kleuren, en is er ook een bijpassende bank, sofa en hocker van verkrijgbaar. De versie met de witte bekleding behoort tot onze absolute favorieten, omdat de mooie afwerking met de knopen hierbij zo  mooi tot zijn recht komt.

Wat dat betreft heeft de ontwerper van de Barcelona Chair, de Duitse architect Ludwig Mies van der Rohe, zijn werk goed gedaan. Zijn ontwerp behoort ook nu nog steeds tot de meest populairste stoelen. Een ongekend succesnummer, en dat zal nog wel even zo blijven.

Lees ook het artikel Barcelona Chair, een tijdloze en betaalbare klassieker.

Tree

tree designstoel wit goedkoopDe Tree designstoeltjes zijn het levende bewijs dat design helemaal niet duur hoeft te zijn. Deze pittige, karaktervolle stoeltjes behoren tot onze meest betaalbare stoelen. Dat ze vrij goedkoop zijn, dat zie je er absoluut niet aan af.

De mooie gevormde kunststof zitting is voorzien van een aantal decoratieve gaten waardoor deze designstoeltjes speels en elegant ogen. En, niet te vergeten: deze stoeltjes zitten écht lekker. Het ranke, verchroomde onderstel laat de Tree stoeltjes als het ware zweven.

Vlinderstoel

Vlinderstoel designstoel goedkoopsteDeze stoel behoort tot de meest verkochte stoelen aller tijden. De vlinderstoel, naar het beroemde ontwerp van Arne Jacobsen, is een heel neutrale stoel die echt overal bij past. Dat komt natuurlijk ook omdat de Vlinderstoel in ontzettend veel kleuren te koop is. De witte versie is bijna onopvallend en past daarmee naadloos in heel veel interieurs. En, niet te vergeten, ook in bijna ieder budget want de Vlinderstoel is één van de goedkoopste designstoelen die er momenteel te koop zijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *