Beautiful in black

zwart designmeubilairAl kan een kleurrijk interieur nog zo zijn charmes hebben, sommige mensen zullen zwarte stoelen en banken gewoon het allermooiste vinden. En in bepaalde situaties, waar het niet zozeer om persoonlijke smaak gaat, is zwart ook een kleur die niet alleen prachtig voldoet maar ook bijna een vereiste is.

Representatieve inrichting

Er zijn nu eenmaal situaties waar een meer conservatieve en representatieve sfeer wordt gevraagd. Dan is donker (hard)hout met zwart echt een uitstekende, goed passende combinatie. Maar waar wordt zoiets dan gevraagd? Nou, bijvoorbeeld voor het kantoor van een notaris of advocaat. Daar weerspiegelt men graag een chique, representatieve en authentieke sfeer om een absoluut betrouwbaar imago uit te stralen. De ruimte wordt in die gevallen meestal ook vrij uitvoerig afgewerkt. Dan denken we aan houten paneeldeuren, lambrizeringen en gevoerde gordijnen in een vrij donkere, effen tint.

Gelukkig gaan steeds meer notarissen en advocaten over op een iets minder donkere, intimiderende sfeer in hun kantoor en spreekkamer, en kiezen ze tegenwoordig meer en meer voor alledaagse kleuren.

Prachtige klassiekers

Zoals gezegd, sommige mensen vinden zwart meubilair nu eenmaal mooier. En zwart kan inderdaad heel mooi zijn. Denk maar aan de bekende klassieke kubusvormige banken van Le Corbusier, met dat prachtige chromen frame. En ook nu zijn er de nodige moderne meubels die in het zwart of grotendeels in het zwart worden geleverd, en een prachtig design hebben.

Voorbeelden van zwarte designstoelen

tree design stoel zwart
Een voorbeeld daarvan is de eetkamerstoel Tree, die je hiernaast ziet. Deze kunststof stoel is in meerdere kleuren leverbaar maar heeft door het zwart een heel markant uiterlijk gekregen.

Dat opvallende uiterlijk kan in een interieur waar men een paar opvallende designstoelen zoekt, zo heel goed tot zijn recht komen zonder dat je dus een felle, opvallende kleur gebruikt.

consilium design stoel chroom zwart modernNog zo’n voorbeeld is één van onze meest verkochte designstoelen, de Consilium. Je ziet de Consilium hier afgebeeld met een fijn chroomkleurig onderstel en een zwarte zitting.

Wij kunnen de Consilium leveren in tal van kleuren en met verschillende (ook houten) onderstellen. Het leuke van de getoonde uitvoering is dat de Consilium, in tegenstelling tot de meeste kleuren en uitvoeringen waarin de stoel een beetje een vintage design heeft, nu opeens een heel modern design heeft.

representatieve stoel advocaat notaris betaalbaarZo kan een andere kleur dus heel wat doen. Om te laten zien wat we bedoelen met die representatieve en conservatieve meubelen zoals je wel eens bij advocaten en notarissen zien, laten we de stoel Levi nog even zien.

Deze stoel is er ook in het beige, maar juist zo’n model en dan in zwart (kunst)leer is dus precies zo’n stoel die qua design in een dergelijke situatie wordt toegepast.

Denk er desnoods even een mooie mahonie- of teakhouten tafel bij om het plaatje compleet te maken.

En zo is ook zwart een kleur dit we heel goed in ons interieur kunnen gebruiken. Enerzijds omdat we een echte kleur niet geschikt (lees: representatief) vinden, anderzijds omdat zwart de vorm van een meubelstuk heel sterk kan benadrukken zodat het een veel opvallender, markanter design krijgt. Bovendien kan de combinatie van zwart en chroom een meubel dus ook veel moderner doen lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *