Een goede zit op een design bureaustoel

design kantoor stoelHet oog wil ook wat. Dat geldt ook voor bureaustoelen. We willen immers dat onze werkplek er ook netjes en leuk uitziet. Als het een representatieve werkplek is, is dat natuurlijk nog veel belangrijker. In dat geval moet niet alleen de werkplek maar de gehele werkruimte er tiptop uitzien. Niet alleen de bureaustoelen en het bureau, maar ook de stoffering, gordijnen, verlichting en overige aankleding moet dan representatief en in een passend design worden uitgevoerd.

Design bureaustoelen kunnen óók goedkoop zijn

Maar laten we ons nu eens beperken tot de bureaustoelen. Die zijn helaas maar al te vaak een ondergeschoven kindje. Als de zithouding en verstelbaarheid maar voldoen en de stoel niet geheel misstaat in de ruimte, vindt men het vaak al prima. Dat is op zich best wel logisch, want bureaustoelen zijn in veel gevallen behoorlijk kostbaar. Dat hoeft echter niet zo te zijn, één blik op ons assortiment design bureaustoelen laat zien dat ook mooie bureaustoelen echt niet zo duur hoeven te zijn, heel betaalbaar zelfs.

Zoveel stijlen, zoveel soorten

Zoals gezegd wordt er helaas amper acht geslagen op het design van een bureaustoel. Jammer, want een mooie bureaustoel draagt echt ontzettend veel bij aan de sfeer en beleving van de ruimte. Je kunt het qua inrichting en design zo gek niet bedenken of er is wel een passende bureaustoel voor te vinden. We hoeven ons dus echt niet zo maar tevreden te stellen met een “dertien in een dozijn” design, maar ook gewoon kiezen voor een design dat écht bij ons én bij onze werkplek past.

Uiteenlopende materialen

Bureaustoelen worden geleverd in talloze kleuren, modellen en stofferingen. Er is qua kleuren, materialen en afwerking gewoon veel meer keus dan ons lief is. We helpen je daarom een beetje op weg in de wereld van de bekleding in leer, stof of een mesh. Ieder materiaal heeft immers zijn voor- en nadelen.

Stof

Afhankelijk van de kwaliteit kan stof een prima bekleding zijn voor een bureaustoel. Als nadeel voor een designstoel geldt dat men het er vaak wel een beetje gewoontjes uit vindt zien, zodat het wel een echt bijzonder soort stof moet zijn als men het écht bij een designstoel wil laten passen. Stof ventileert prima, de slijtvastheid hangt natuurlijk sterk van de kwaliteit af. Kies bij voorkeur wel voor stof met een vuilwerende coating, dat heeft een heel positief effect op de levensduur.

Leer en kunstleer

Leer is natuurlijk heel representatief en straalt klasse uit. Het is echter ook wat kostbaarder, tenzij we concessies aan de kwaliteit willen doen. Als betaalbaarder alternatief is er ook kunstleer verkrijgbaar. Dat ventileert wel een stukje minder. Let bij leer op de kwaliteit, sommige stoelen worden namelijk met leer van een zeer bedenkelijke kwaliteit geleverd.

Mesh

Bureaustoelen worden tegenwoordig ook vaak met een mesh bekleding geleverd. Deze moderne, geweven stof wordt ook vaak netweave wordt genoemd. Omdat het meer een gaasachtig materiaal is ventileert het zonder meer uitstekend. Omdat het door de grove structuur ook een beetje transparant is oogt het heel karakteristiek, modern en “high-tech”.

Kwaliteit

Uiteraard telt niet alleen het uiterlijk. De kwaliteit moet buiten kijf staan en de zithouding moet in orde zijn. Een bureaustoel moet immers ook lekker zitten en ook na een lange werkdag nog voldoende steun geven. Beide aspecten hoeven niet ten koste van het uiterlijk te gaan. Een betaalbare design bureaustoel kan dus óók een goede kwaliteit en pasvorm hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *