De mooiste interieur design blogs van juni

design blogs juni 2015De tijd gaat hard, het is alweer een maand geleden dat we het laatste overzicht met interessante, leuke, inspirerende en informatieve blogs op het gebied van wonen, lifestyle, interieurdesign en decoratie samenstelden.

Hoewel je zou denken dat het gaandeweg lastiger wordt om iedere maand weer een aantal mooie woonblogs te vinden, valt dat eigenlijk reuze mee. Er zijn er ontzettend veel en er komen natuurlijk ook steeds weer nieuwe blogs bij. De keus was deze maand nog zelfs vrij lastig, je kunt ze immers niet allemaal in je lijstje zetten.

Design Milk

Deze weblog heeft als doel om de lezers te voorzien van een dagelijkse dosis vitamine D, met de D van Design. Een online magazine dat is gewijd aan design, aangevuld met artikelen over kunst, architectuur, interieur design, meubelen, styling, mode en technologie. Het niveau is hoog, de blog wordt niet voor niets regelmatig genoemd in de Los Angeles Times, Dwell magazine, Time Out New York, The San Francisco Chronicle en vele anderen. Design Milk was in 2013 ook winnaar van de A’ Design Award.

Style Cowboys

Een Nederlandse designblog? Ach ja, waarom ook niet, toch? De blog Style Cowboys van Jeroen de Hooge timmert al een aardig tijdje aan de weg, en biedt de lezers een dagelijks nieuws over alles wat met lifestyle, design en gadgets te maken heeft. Het aandeel interieurdesign is wat lager, maar evengoed is Style Cowboys een leuke designblog om in je favorieten te zetten en te blijven volgen.

Habitually Chic

Schrijfster Heather Clawson bezocht in haar jeugd talloze musea, speelde met Barbie’s Droom Huis en keek naar Style van Elsa Klensch. Haar blog Habitually Chic wordt met enige regelmaat genoemd in bekende bladen als bijvoorbeeld Elle Décor, House Beautiful, Domino, Lonny, Fast Company en Amica magazines. Het rijtje houdt nog lang niet op, haar werk is ook opgevallen bij o.a. HarpersBazaar.com, Tory Burch Blog, The Huffington Post en vele anderen. Haar eerste boek, dat book Habitually Chic: Creativity at Work heet, was gepubliceerd in oktober 2012. Momenteel is Heather bezig met het schrijven van haar tweede boek.

Dwell

Nu we het toch over Dwell hebben, laten die dan ook maar meteen noemen. Bij Dwell denken ze net even anders. Waar de meeste interieurmagazines alle aandacht besteden aan details, zoals woonaccessoires en styling, denken ze bij Dwell meer in grote lijnen. Zonder daarbij de menselijke factor te vergeten, want ze zijn zich er terdege van bewust dat je ook in een woning die vol staat met het meest fantastische designmeubilair, je nog steeds je zelf, een mens, moet kunnen zijn. En zo is Dwell net even anders dan de rest, en zeker de moeite waard.

AnOthermag.com

Sinds de lancering in 2010m is AnOthermag.com uitgegroeid tot één van de toonaangevende magazines over mode, lifestyle, kunst en cultuur. Net als de bijbehorende printuitaven AnOther Magazine en Another Man wordt het online magazine samengesteld door een internationaal team van redacteuren en fotografen. De inhoud van AnOthermag.com is dan ook heel divers en van een hoog niveau. De categorieën Design & Living alsmede Art & Photography zijn voor hen die geïnteresseerd zijn in interieurarchitectuur natuurlijk het meest interessant.

SFGIRLBYBAY

SFGIRLBYBAY wordt geschreven door Victoria Smith uit San Francisco. Zij is niet alleen blogger maar ook fotografe, foto styliste, design junkie en koningin van de vlooienmarkt.

Het is Victoria gelukt om van SFGIRLBYBAY een van de populairste interieurdesignblogs van de West Coast te maken. Haar blog met de slogan “Modern Bohemian Style From A San Fransisco Girl” biedt nieuws, product reviews, tips over shoppen, kunst en fotografie els mede design. Daarnaast schrijft ze veel over haar leven en persoonlijke ervaringen. Dit alles leidde tot een immense lezersgroep van meer dan 25.000 dagelijkse bezoekers waar ook redacteuren van bekende magazines toe behoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *