Verleng de zomer!

verleng de zomer

De bladeren vallen van de boom, de truien worden uit de kast gehaald en de voorraad hout wordt aangevuld. Terugdenkend aan een fijne zomer, waarin we tot ’s avonds laat buiten zaten. Het liefst starten we de dag buiten en sluiten we het ook buiten af. Hoe idyllisch klinkt het: met een warm croissantje en een jus d’orange de dag beginnen en onder een dikke deken of dichtbij een terrasverwarming de dag eindigen. Voor sommigen is het een baalmomentje wanneer de zomer aan zijn eind komt en het herfstseizoen van start gaat. De dagen voelen korter en de avond wordt steeds sneller donker. De groei en bloei van planten neemt af en we bergen onze tuinmeubelen op. We maken ons terras en onze tuin winterproof, omdat we denken dat het ‘moet’. Maar wie zegt dat het moet? We kunnen gerust 365 dagen in het jaar van het buitenleven genieten! De trend die we zien, is dat we met z’n allen naar buiten verhuizen. We bevinden ons in de nazomer onder veranda’s, overkappingen en serres. Onder een overkapping of serre hoort een diningset of loungeset helemaal thuis. Een buitenverblijf zonder meubelen is namelijk niet uitnodigend en zal zijn bestaan te kort doen. Wist je dat tuinmeubelen voor onder veranda’s, buiten en binnen geschikt zijn? Extra handig dus, want zo kun je zowel in de zomer als in de winter van je tuinmeubelen genieten!

Tuinmeubelen voor buiten en binnen

verleng de zomerHet multifunctionele karakter van tuinmeubelen heeft als gevolg dat tuinmeubelen het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Tuinmeubelen van aluminium, Roest Vrij Staal en kunststof vlechtwerk zijn zo gemaakt, dat het tegen een regenbuitje kan. Ook zijn deze tuinmeubelen onderhoudsarm. Wil je de tuinmeubelen naar je veranda of naar binnen verplaatsen? Met een doekje en sopje maak je de meubelen in een handomdraai schoon en kun je ze naar een overdekte plek verplaatsen. En misschien vraag je je nu af of tuinmeubelen wel het uiterlijk hebben voor onder een veranda of voor binnen? Ook tuinmeubelen zijn met de tijd meegegaan en zijn, in vergelijking met tientallen jaren geleden, in een fris jasje gekropen. Het ouderwetse plastieken kuipstoeltje is vast nog te koop, maar zijn in de meeste tuinen vervangen door hippe en sierlijke tuinsets. En niet alleen de vormen en materiaalsoorten van tuinmeubelen zijn anders dan vroeger, ook zijn tegenwoordig tuinmeubelen in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Rode tuinstoelen, paarse loungesets en gele voetenbanken, niks is te gek! Natuurlijk blijven de natuurkleuren ook in de tuinmeubelcollectie aanwezig, want voor de één is geen kekke kleur te gek en voor de ander moet de tuin juist rust uitstralen.

Creëer identiteit

verleng de zomerDoordat de huidige tuincollectie erg divers is, kun je je zowel binnen als buiten creatief aan de slag gaan. Je kunt je creativiteit uiten door verschillende soorten tuinmeubelen aan te schaffen, maar je kunt ook uitpakken met de aankleding van je tuin of binnenplaats. Met sierkussens en accessoires kun je alles naar eigen smaak inrichten. Sierkussens zijn in diverse prints, kleuren en modellen verkrijgbaar. Sierkussens zijn gemakkelijk te verplaatsen, waardoor je dus ook snel en goedkoop een andere look aan je tuin kunt geven. Ook zijn sierkussens gemakkelijk op te bergen. Na een fijne zomerdag is het aan te raden kussens en sierkussens op te ruimen. Door kussens op te bergen in een droge en schone omgeving, heb je extra lang plezier van je kussens. Ook behoudt de vulling van een kussen zijn veerkracht en wordt het minder snel vies. Een handige oplossing om je kussens in op te bergen, is een kussenstas. Ben je een kussen fan en denk je dat al je kussens niet in een kussentas passen? Een opbergbox biedt dan voor jou een goede oplossing! Een opbergbox beschikt over veel opbergruimte en kan ook nog eens voor andere tuinspulletjes gebruikt worden!

Onderhoud je tuinmeubelen

Om zo lang mogelijk van tuinmeubelen te kunnen genieten, is het belangrijk ze goed te onderhouden. Wel heeft het ene materiaalsoort een andere behandeling nodig dan het andere. Neem bijvoorbeeld kunststof en aluminium, deze materiaalsoorten zijn gemakkelijk met groene zeep schoon te maken. Teakhouten tuinmeubelen daarentegen, zijn schoon te maken met een soda of zoutoplossing. Lees je goed in over de verschillende materiaalsoorten, zodat je precies weet hoe je een tuinmeubelstuk moet schoonmaken. Zo heb je lang plezier van je tuinmeubelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *