Een sfeervoller terras

sfeermakers in de tuinNu het mooie weer eindelijk zijn intrede heeft gedaan en we misschien wel vaker buiten dan binnen willen zitten, bekruipt iedereen wel eens het gevoel dat de tuin en het terras nóg gezelliger kunnen. Het is natuurlijk ook een gegeven dat we de laatste jaren de gezelligheid van binnen ook buiten, in de tuin of ons terras, willen hebben. Vandaar ook de enorme opkomst van de loungesets en luxueuze tuinsets.

Een sfeervolle tuin, waarvoor de basis natuurlijk altijd uit de planten en bloemen bestaat, realiseer je niet alleen met designmeubelen maar ook met de juiste accessoires. Als je dat allemaal goed met elkaar combineert kun je precies dat mooie persoonlijke sfeertje creëren dat je al zo lang voor ogen hebt.

Accessoires

Nu zijn er allerhande accessoires en versierselen voor de tuin te koop, en vaak bijna letterlijk op de hoek van de straat, maar die accessoires hoeven nog niet altijd geschikte te zijn om jouw eigen persoonlijke sfeer te bewerkstelligen. Bovendien zoek je het dan al snel in overdaad, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Tuin op orde

Voordat je begint zul je toch eerst moeten bedenken in welke stijl je je tuin gaat inrichten. Om je zelf daar een beetje bij te helpen en om wat inspiratie op te doen, zou je een moodboard kunnen maken. Met behulp van dat moodboard ga je eerst kijken of je iets moet veranderen aan je tuin zelf. Mogelijk heb je een moodboard in hele warme en landelijke tinten uitgezocht en blijken er knalgele bloemen op een prominente plaats naast je terras te staan. Dan zul je die gele bloemen eerst moeten verplaatsen zodat ze wat minder uit de toon vallen.

Loungeset

Als het met je tuin wel goed zit, zijn de terras- en tuinmeubelen aan de beurt. De meubels zelf gaan we even niet vervangen. Mogelijk vinden we wel een mooie aanvulling in de vorm van wat leuke designstoeltjes om de loungeset of tuinset aan te vullen, of om nog een leuk extra zitje te creëren. Bovendien kan het geen kwaad om even te kijken of we de boel nog wat verder op kunnen vrolijken met een stapeltje vrolijke sierkussens

Sfeermakers

Zodra we weten dat het met de meubels wel goed zit, gaan we kijken of we daar nog extra sfeermakers aan kunnen brengen: een mooi tafelkleed, een paar leuke schalen, manden en dergelijke. Dit klinkt makkelijk, maar denk hier bewust over na. Het kan namelijk al heel snel “te” worden. Het tafelkleed mag bijvoorbeeld best wel effen zijn, en misschien is een tafelloper ook wel genoeg. Let ook goed op de combinatie met de kussens, en eventuele sierkussentjes, van de tuinset. Dat geldt ook voor alles waar we de tafel mee versieren: genoeg is genoeg, er is vaak helemaal niet zo veel nodig om voor wat extra sfeer te zorgen. Onthoud ook dat de tafel ook wordt gebruikt om drankjes en eten op te zette, hij is vaak al vol genoeg.

Parasol

De volgende stap is om eens te kijken naar de dingen die zich in de directe omgeving van de loungeset of tuinset staan. De parasol bijvoorbeeld. Is deze nog steeds naar de zin, of zou deze aan vervanging toe zijn? Is een flinke schoonmaakbeurt misschien al voldoende?

Hangmat

Verder kunnen we het in en rond ons zitje in de tuin en het terras natuurlijk net zo gezellig maken als we willen. Met een paar leuke manden, bijzettafeltjes en natuurlijk ook met een aantal heerlijke groene of nog liever bloeiende planten in mooie grote bloempotten. En wat doen we niet? De boel opleuken met de cliché tuinposters, olielampen en andere kitsch die iedereen al heeft. We kunnen beter investeren in iets waar we meer plezier van hebben, zoals een lekkere relaxte hangmat. We wensen jullie een fantastische zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *