Trendy woonaccessoires voor de herfst maken

woonaccessoires decoratie herfst zelf makenNa een prachtige nazomer zitten inmiddels volop in het herfstweer, het nieuwe woonseizoen is nu dus écht begonnen. Hoog tijd om ons huis weer gezellig te maken. Het liefst in onze eigen persoonlijke stijl, waarbij we natuurlijk ook een beetje naar de laatste woontrends zullen kijken.

Meubels

Enerzijds doen we dat door eens goed naar ons meubilair te kijken. Het hoeft qua design natuurlijk niet helemaal volgens de allerlaatste woontrends te zijn, omdat we anders ieder jaar nieuwe designmeubels kunnen gaan kopen, maar het moet wel eigentijds zijn en een beetje bij de laatste trends aansluiten. Naast het design zijn de functionaliteit en het comfort natuurlijk ook belangrijk. Hoe leuk en gezellig je eetkamer ook mag zijn, als de eetkamerstoelen niet lekker zitten wordt het toch tijd om eens naar nieuwe stoeltjes uit te kijken.

Woonaccessoires

Om de sfeer die je met mooie meubilair creëert nog persoonlijker en sfeervoller te maken, zijn woonaccessoires ideaal. Het leuke daarvan is, dat je die ook wel zelf kunt maken. Niet alleen leuk om te doen in de donkere herfst- en wintermaanden, zelfgemaakte woonaccessoires zijn ook een echte persoonlijke aanvulling voor je interieur.

Nieuwste woontrends bieden volop mogelijkheden

De woontrends voor 2016 bieden ons gelukkig nogal wat mogelijkheden. Warme maar ook wel frisse, vrolijke kleuren en natuurlijke materialen zijn natuurlijk een prima uitgangspunt. Zeker als we dat aan kunnen vullen met de nodige brei- en haakwerkjes, die ook bij de laatste interieurtrends passen, hebben we niet alleen mogelijkheden te over om ons interieur te verfraaien met zelfgemaakte woonaccessoires maar hebben de komende tijd ook genoeg te doen zodat we ons niet vervelen.

Zelf maken

Nu zijn wij zelf niet zo creatief dat we zelf wat voorbeelden van leuke woonaccessoires voor jullie gaan maken, we hebben er daarom een aantal voor jullie opgezocht. Uiteraard hebben we ons nog een beetje door de herfst laten inspireren, ook

Mobiel van herfstbladeren

decoratie herfst bladeren mobielHoe eenvoudig kan het zijn om iets leuks te maken met gevallen bladeren? Nou, héél eenvoudig. Op Sunday Suppers vonden we foto’s van bovenstaande kamer, die prachtig is gedecoreerd met herfstbladeren in allerlei prachtige herfstkleuren, die gewoon aan een stukje garen zijn opgehangen. Uiteraard kun je zoiets op allerlei manieren toepassen, en zo naar eigen smaak en inzicht een mobiel maken die een absolute blikvanger is.

Nóg een mobiel in herfstsfeer

herfstdecoratie zelf maken figuurzagenNog zo’n leuke aanwinst voor je interieur waar iedereen versteld van zal staan. Deze, op Matisse’s kunstwerken geïnspireerde mobiel, vergt iets meer werk maar je kunt hem wel ieder jaar opnieuw gebruiken. Je zult er ook iets handiger voor moeten zijn en van figuurzagen moeten houden. Eventueel zou je voor de bladeren in plaats van triplex ook stevig karton kunnen gebruiken. Niets wat ons belet om deze mobiel, als de herfst is afgelopen, te voorzien van andere decoraties. Evengoed een leuk idee, gespot op Oh Happy Day.

Decoraties voor memobord

memobord herfst decoratiesZo’n memobord is vaak een onooglijk ding. Wit, kaal, glimmend en karakterloos. De briefjes die je er op plakt moeten voor de aankleding zorgen. Dat geeft vaak een rommelig geheel. Een stuk beter gaat het als je het memobord voorziet van wat leuke herfstdecoraties. Ook hier weer een heel eenvoudig idee met een ontzettend leuk effect. Slim bedacht van HandmadeCharlotte! Uiteraard kunnen we straks, als de herfst voorbij is, ook decoraties maken die passen bij de winter en Kerstmis.

Vaas van een oude koker en touw

vaas decoreren met touwNatuurlijke materialen en recycling zijn natuurlijk helemaal in. Dat komt goed uit, want als je met deze oude koker klaar bent dan heb je een mooie nieuwe bestemming gevonden voor een oude koker. Je kunt natuurlijk ook een plastic fles op maat snijden, of zo’n lekkere grote beker van de kwark gebruiken. Weer zo’n eenvoudig maar prima manier om zelf leuke accessoires voor in huis te maken, ditmaal van Spark & Chemistry.

Decoratieve hanglamp in herfstsfeer

lamp rijstpapieren bol decorerenMooie verlichting is helaas niet altijd even goedkoop. Maar als je een beetje creatief en handig bent kun je zelf ook iets heel leuks maken. Op de blog van Make + Haus vonden we deze leuke manier om zo’n eenvoudige hanglamp met een rijstpapieren bol een heel nieuwe look te geven. Geef heb een andere kleur en plak er gedroogde bladeren op en je weet niet wat je ziet. Zo heb je in een middagje knutselen een prachtige en bovendien heel betaalbare blikvanger boven je tafel hangen. Wij zouden persoonlijk dat rode steuntje nog even een ander kleurtje geven, maar dat is slechts een detail.

 

© Foto’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *