Tips voor het kopen van een tuinset

tuinset kopen informatie tipsIs het tijd voor een nieuwe tuinset? Waar moet je rekening mee houden en wat staat er nou echt mooi in je tuin? Wij hebben alvast even voor je gekeken wat er allemaal te vinden is. Eén is zeker: de ouderwetse groene, kunststof tuinset kan dit jaar echt niet meer. Het voordeel van de tuinmeubelen van tegenwoordig is dat ze redelijk onderhoudsvrij zijn. Dan blijft er namelijk meer tijd over om echt in je tuin te zitten en te genieten. En daar gaat het tenslotte om. We gaan op zoek naar een tuinset!

Welke tuintafel kies je?

informatie kopen goede tuinsetVoordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om na te denken voor hoeveel  personen je een tafel en stoelen wil aanschaffen. Zo zien we vaak dat er aan een tafel van 180 cm lang maar vier stoelen passen en eventueel nog twee op de kop van de tafel. Is jullie gezin nog groter? Dan is het misschien wel verstandig om een tafel aan te schaffen van twee meter of meer. Dan weet je zeker dat er zes personen aan  kunnen eten. Uiteraard moet je wel de ruimte in je tuin hebben voor de tafel met stoelen. Meet dus ook vooral je tuin op voordat je naar een tuinmeubelzaak gaat om te kijken. De volgende punten zijn daarna nog van belang: budget, onderhoud en materiaal. Maar laten we eerst nog even over de tuinstoelen hebben.

Welke tuinstoel kies je?

tuinset van tuinmeubellandWil je na het eten lekker uitbuiken? Dan is een verstelbare stoel echt handig. De kunststof tuinstoel is tegenwoordig weer helemaal hip. Zo ken je misschien wel de “Box” design tuinstoel. Een strakke kunststof stoel die in verschillende kleuren te verkrijgen is, denk aan fel rood, groen of juist wit of grijs. Helemaal design is het combineren van verschillende kleuren van dezelfde tuinstoel, met juist een klassieke teak tafel. Vaak zijn kunststof tuinstoelen ook nog stapelbaar en daarmee gemakkelijk op te bergen in de wintermaanden. Wil je liever wat meer comfort? Kies dan voor een verstelbare tuinstoel van bijvoorbeeld aluminium of kunststof wicker vlechtwerkdraad.

Budget en materiaal voor een tuinset

De prijs van een tuinset is grotendeels verbonden aan de kwaliteit van het materiaal wat wordt gebruikt. Je snapt waarschijnlijk dat een massieve natuursteen tuintafel een hoop geld kost. De goedkoopste tafels zijn vaak gemaakt van een aluminium frame, gecombineerd met een glazen tafelblad. Glas is erg handig wanneer je kinderen hebt; het kan vies worden, maar ook gemakkelijk weer worden schoongemaakt. En mocht je je zorgen maken over de veiligheid: de meeste tafels zijn voorzien van keihard veiligheidsglas. Oplopend in budget zie je daarna veel “look-a-like” tafels van kunststof, wat in de uitstraling lijkt op een echte houten tafel. Het voordeel hiervan is dat kunststof grotendeels zijn kleur behoud, en bovendien niet kan barsten en rotten. Dat blijft natuurlijk wel een nadeel met echt hout. Daar staat tegenover dat een robuuste teakhouten tafel wel erg mooi is en een klassieke look geeft in je tuin. Het geeft een aangename sfeer en kan leuk worden aangekleed met bijvoorbeeld kunststof tuinstoelen. Het is een afweging die je maakt: ga je voor onderhoudsvrij of voor de klassieke look?

Het onderhouden van je tuinset

De meeste tuinsets kunnen tegenwoordig gewoon het gehele jaar buiten blijven staan. Maar ze hebben allemaal wel wat onderhoud nodig om er voor te zorgen dat ze mooi schoon en in conditie blijven. Vooral een houten tuintafel heeft veel onderhoud nodig. Wanneer je er helemaal niets aan doet gaat een houden tuintafel ‘achteruit’. Dus ook wanneer je een vergrijsde tafel mooi vindt, moet je alsnog eens per jaar een houten tuintafel behandelen. Met schoonmaakazijn en wat water krijg je de groene aanslag er heel snel af. Houd je niet van schoonmaken? Dan is een afdekhoes voor je tuinset echt de ideale oplossing. Zo’n beschermhoes voor je tuinset zorgt ervoor dat er geen viezigheid zoals vogelpoep, modder of zand op komt. Als de zon weer gaat schijnen, haal je de hoes eraf en je kan gelijk weer aan je tuinset zitten. Wel is het verstandig om de tuinkussens binnen op te bergen. Alhoewel je ook all weather kussens kunt hebben, die juist wel weer in de zomermaanden buiten kunnen blijven. Voor een goed advies is het altijd handig om naar een tuinmeubelzaak te gaan en uitgebreid al je vragen te stellen. Daar krijg je een persoonlijk advies op maat.

De aanschaf van een tuinset

Je kan tegenwoordig al zoveel op internet vinden dat je helemaal ingelezen bent voordat je iets gaat kopen. Het enige wat je nog niet op internet kan doen is testen. Het zit toch een beetje lastig… Kortom, tijd om je tuinset in het echt te testen! Dat doe je het beste bij een gespecialiseerde tuinmeubelspeciaalzaak. Bijvoorbeeld bij Tuinmeubelland in Dronten, Zaandam of Veghel. Doordat het een speciaalzaak is, heeft Tuinmeubelland werkelijk alles als het gaat om tuinmeubelen, loungesets, barbecues, parasols, zwembaden, terrasverwarming en nog veel meer. Neem uitgebreid de tijd om naar zo’n zaak te gaan zodat je zeker weet dat je iets koopt waar je jaren mee doet. Bekijk anders even de website van Tuinmeubelland en laat je inspireren voor het nieuwe seizoen. Laat de zon maar komen en geniet heerlijk buiten van je nieuwe tuinset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *