De leukste items van andere weblogs – juli

interieur designNadat we jullie een half jaar lang hebben bediend met een maandelijks overzicht van interessante weblogs op het gebied van wonen en interieurdesign, vonden we het tijd voor iets nieuws. We gaan niet langer allerlei weblogs laten zien en bespreken, maar laten leuke items van de eerder besproken weblogs zien. We beseffen immers dat jullie ze niet allemaal bij kunnen houden. Dat lukt ons ook lang niet altijd, maar we gaan ze nu toch wat regelmatiger bekijken.

Retro bed

retro bedDe blog Mad About The House blogt een artikel over een zeer opmerkelijk retrostijl bed. Wie gek is op spiegels en Ttiffany stijl zal dit bed helemaal super vinden. Het betreft het Valentino bed van Simon Horn.

Goedkoop is het niet bepaald, inclusief bijbehorende kasten gaat dit bed al gauw ruim 10.000 pond kosten.

Low-budget badkamer make-over

badkamermeubel opknappenWie het niet te breed heeft, of er gewoon liever niet te veel geld uit wil geven, doet er goed aan zijn creativiteit goed te benutten. Dat kan evengoed een prachtig resultaat geven. Op Centsationalgirl staat een mooi artikel hoe je een badkamer kunt verbouwen.

Vooral het resultaat van het badkamermeubel is opmerkelijk. Ze hadden namelijk het ludieke idee om de deurtjes achterstevoren te plaatsen zodat ze veel strakker werden. Het kost tijd, moeite en verf, maar dan heb je ook wat. De “voor en na” foto spreekt natuurlijk boekdelen.

Frans landhuis

Frans landhuisJennifer Boles van The Peak of Chic maakte een mooie reportage over een Frans landhuis. Dit huis, gebouwd in 1777 voor de priester in Charente, was ingericht door wijlen Richard Lowell Neas, een vermaard interieurarchitect.

Jennifer keek haar ogen uit en waande zich helemaal terug in de tijd. Helemaal toen ze er achter kwam dat de huiskamer kaarslicht als enige verlichting had. Het huis laat een aantal mooie vondsten van Richard Lowell Neas zien. De keramieken en vergulde kandelaars zijn soms gewoon van geschilderd hout. Ook de plavuizenvloer is niet echt, die is gewoon geschilderd. Het bed in de masterbedroom zouden we tegenwoordig waarschijnlijk meer als eenpersoons bed beschouwen.

Witte keuken

witte keukenWit blijft natuurlijk een van de populairste kleuren voor een keuken. Fris, helder, licht en tijdloos. Toch is het moeilijk om zo’n keuken nog een beetje eigen karakter te geven. In de keukenrenovatie waar Karine Candice Kong over schrijft is dat toch wondermooi gelukt. De barkrukken vinden overigens iets minder mooi, onze eigen Cavelli barkrukken hadden daar veel beter gestaan.

Er is in die keuken trouwens gebruik gemaakt van Tadelakt, een waterbestendig pleistermateriaal dat van origine uit Marokko afkomstig is.

Brocante

brocante vaasWie gek is op oude spulletjes, vintage en brocante, ontkomt er niet aan om regelmatig op wat rommelmarkten te snuffelen om leuke oude spulletjes te scoren. Dat is overigens ook eenheel gezellige en amusante bezigheid. Er hangt op die rommelmarkten altijd een apart sfeertje en je kont er niet alleen de leukste spulletjes voor in huis maar ook de meest kleurrijke types tegen.

De blog My Friends House was voor een familielid op zoek naar leuke spullen in het Franse Rouen. Een leuke artikel waarin je goed de sfeer kunt ervaren. Leuk om te zien dat daar Troc.com bestaat, een soort van marktplaats waar meer dan 12.000 (!) vazen op te koop staan…

Loft inrichten

loft inrichtenBij een loft denken we in Nederland al snel aan een meer industriële, vintage inrichting. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Met een loft verstaan we in principe een appartement dat in feite uit één grote ruimte bestaat. En hoe we dat inrichten, dat mogen we helemaal zelf weten

Op Design Milk wordt de inrichting van een hele kleine loftwoning in New York besproken. Deze is dus gewoon strak en modern ingericht. Maar deze loft heeft ook een heel slimme, uitgekiende inrichting zodat deze ondanks de beperkte ruimte niet vol en krap lijkt en bovendien evengoed nog heel veel ruimte biedt. Een mooie vondst is de bergruimte onder de trap. Die ziet er niet alleen heel strak uit, hij is zoals je op de foto ziet ook nog eens heel praktisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *