Praktische schoonmaaktips voor meubels

meubels schoonmaken tips stofzuiger hulpOm uw meubels in huis zo lang mogelijk mooi te houden en daarmee een lange levensduur van de meubels te garanderen, is het belangrijk om meubels regelmatig te onderhouden. Het verschilt sterk per type meubel hoe u deze het beste kunt onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende vormen meubels, de verschillende materialen, enzovoorts. Een met leer beklede bank vergt een hele andere manier van onderhouden dan bijvoorbeeld een stoffen bank of stoel. In dit artikel benoemen we verschillende tips om deze materialen zo goed mogelijk te onderhouden zonder het materiaal van een meubel te beschadigen.

Stoffen meubels onderhouden in huis

Wanneer uw meubilair met stof bekleed is, raden we u aan om deze meubels regelmatig te stofzuigen met een speciaal meubelopzetstuk. Over het algemeen wordt dit opzetstuk direct met de stofzuiger meegeleverd. Door de stoffen meubels regelmatig te stofzuigen zullen de ergste vervuilingen worden verwijderd en blijft de bank of stoel een lange tijd mooi. Mocht er een vlek in een stoffen meubel zitten, dan kunt u deze met koolzuurhoudend water verwijderen. Neem bijvoorbeeld een fles bubbelwater uit de supermarkt voor het verwijderen van vlekken. Gebruik nooit koolzuurhoudende frisdrank, alleen het gebruik van water verwijdert vlekken!

Mocht de stoffen bekleding van het meubilair vaal beginnen te worden, dan kunt u het meubilair het beste met koud azijnwater afnemen. Hiermee geeft u uw meubels hun originele kleur zo goed mogelijk terug. Ook kan de bekleding worden afgenomen met koolzuur of koolzuursap, waarna u de bekleding vervolgens behandelt met water.

Tips om stof van vloeren en meubels te verwijderen

meubels reinigen doekje microvezel handigEen van de grootste ergernissen voor veel mensen is het stof wat dagelijks op uw vloeren, kasten en tafels neerdaalt. Op het moment dat u het stof verwijderd heeft, lijkt de volgende laag stof er al te liggen! Met een duster is het heel eenvoudig om stof te verwijderen, mits de duster en de ondergrond goed droog zijn. Mocht de stof al enigszins tegen de ondergrond aangeplakt zitten, dan is het raadzaam om water en goede microvezeldoeken te gebruiken voor het reinigen van het vervuilde oppervlak.

Overigens zijn microvezeldoeken niet alleen handig voor het verwijderen van aangekoekt stof op verschillende ondergronden. U kunt deze doeken bijvoorbeeld ook gebruiken voor het verwijderen van ander vuil of bijvoorbeeld vet in de verschillende ruimtes van uw woning. Probeer de doek zo te vouwen, dat u deze verschillende keuren kunt gebruiken om uw woning schoon te houden. Het is zonde als u de doek al na een keer weg moet gooien, tenzij u hier uw volledige woning mee gereinigd heeft vanzelfsprekend.

Hulp bij het onderhouden van uw meubels

Kost het u teveel tijd om alle meubels in uw woning schoon te houden? Wellicht kan het inschakelen van een huishoudelijke hulp de uitkomst voor u bieden. Een huishoudelijke hulp beschikt over de nodige expertise om uw meubels op de juiste wijze schoon te houden en te onderhouden. Op internet en in de krant vindt u verschillende websites waarop u de hulp van een huishoudelijke kracht in kunt schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *