Designmeubelen vragen om onderhoud

designmeubelen onderhoud tipsVeel woningbezitters zijn ontzettend trots op de designmeubelen die zij in hun woning hebben staan. U kunt hierbij denken aan een fraaie leren bank, een mooie fauteuil of bijvoorbeeld een klassieke boxspring in de slaapkamer van een woning. Wanneer u echter designmeubelen heeft, is het van erg groot belang dat deze meubelen op de juiste wijze worden onderhouden.

Alleen met een correcte en consistente manier van onderhouden is het mogelijk om designmeubelen hun fraaie uitstraling te laten behouden en een lange levensduur te laten bieden. Het zou immers zonde zijn als u een mooie fauteuil of bank al na een paar jaar moet vervangen door beschadigingen of slijtage aan de meubels. In dit artikel geven we u verschillende tips om designmeubelen te onderhouden.

Maak stoffen bekleding schoon met bubbelwater

designmeubels schoonmaken mineraalwater bubbels koolzuurHet klinkt misschien gek, een vuile plek op uw met stof beklede bank schoonmaken met bubbelwater. Toch blijkt dit koolzuurhoudende water de meest effectieve manier te zijn om vuile plekken, die bijvoorbeeld bij het morsen van eten zijn ontstaan, schoon te maken. Het is sterk af te raden om andere producten met koolzuur te gebruiken bij het schoonmaken van een bank, zoals Sinas, Cola of 7Up. Wel kunt u koolzuur of koolzuursap gebruiken om vieze plekken uit uw designmeubel te verwijderen. Bij oppervlakkig vuil zijn met stof beklede designmeubelen goed schoon te maken door een stofzuiger met een meubelopzetstuk te gebruiken. Dit opzetstuk zit over het algemeen standaard bij de stofzuiger inbegrepen na aankoop.

Gebruik lauw bier voor het reinigen van houten meubels

Mocht u een vuile plek op uw eikenhoutentafel hebben, dan kunt u deze heel eenvoudig reinigen met lauw bier. Wrijf hierbij altijd in de lenterichting van de houtnerf, om de meubels tijdens het reinigen niet verder te beschadigen. Omdat het hout niet nat mag worden is het belangrijk dat de tafel na het reinigen van een vuile plek direct goed drooggemaakt wordt. Zo voorkomt u dat er lelijke plekken op de houten tafel of kast ontstaan na het schoonmaken. Mocht u een glanzende houten meubel hebben, dan kunt u babydoekjes gebruiken voor het reinigen van de meubels. Ook groene zeep is een effectief schoonmaakmiddel voor het reinigen van vuile plekken op houten meubels. Groene zeep is een relatief goedkoop schoonmaakmiddel, heeft een zeer frisse geur en werkt zeer effectief. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van groene zeep bij het ontvetten van een houten tafel.

Hulp bij het onderhouden van designmeubelen

Bij designmeubelen is het erg belangrijk dat u deze op zeer regelmatige basis onderhoudt. Alleen op die manier is het mogelijk om een lange levensduur van de designmeubelen te kunnen garanderen. Mocht u zelf de tijd of kennis niet hebben om de designmeubelen regelmatig te onderhouden, dan kunt u de hulp van een huishoudelijke hulp inschakelen. Er zijn verschillende netwerken in Nederland en België die u helpen bij het vinden van een huishoudelijk hulp. Neem bijvoorbeeld het netwerk Homeworks, wat over een grote groep ervaren schoonmakers beschikt voor het onderhouden van uw designmeubelen en het schoonmaken van uw woning. Zo heeft u hier zelf geen omkijken naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *