Natuurlijke materialen in je interieur

natuurlijke materialen interieurZe blijven mooi om in je interieur te gebruiken, natuurlijke materialen. Het geeft je woning, kantoor of praktijkruimte niet alleen een natuurlijk, maar vaak ook een menselijke en persoonlijk tintje. Veel mensen voelen zich ook niet op hun gemak als ze worden omringd door koele materialen zoals steen, staal en plastic. De eerste 2 zijn natuurlijk ook wel natuurlijke materialen, maar lijken in de verste verste niet op materialen die wij als ‘natuurlijk’ beschouwen, namelijk hout, riet, linnen, katoen, raffia en dergelijke. Wij kunnen ons daar ergens wel in vinden. Het is immers belangrijk dat niet alleen jij tevreden bent met je interieur,  maar dat ook je bezoekers zich bij jou op hun gemak voelen.

We hebben daarom eens in zowel onze eigen webshop als in andere webshops op het gebied van interieurdesign rondgekeken om te zien wat er zoal aan meubels en accessoires van natuurlijke materialen te koop is.

Palmhouten mand

palmhouten mand Piet Hein EekSpeciaal voor het 50-jarig bestaan van Fair Trade Original heeft de beroemde Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek, in samenspraak met een aantal houtbewerkers in Vietnam, een serie dienbladen en manden ontworpen.

De afgebeelde mand heeft een diameter van 40 cm en is 12 cm hoog. Hij is gemaakt van dun palmhout en is een aanwinst voor ieder interieur. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat de mand is ontworpen en gemaakt met respect voor het milieu en dat de mensen in de Derde Wereld er ook een fatsoenlijk inkomen mee kunnen verdienen.

Lectuurmand

Lectuurmand van Het mandenhuysOp de website van het Mandenhuys  vonden we deze sfeervolle opbergmand. De mand is 45 cm breed, 27 cm diep en 31 cm hoog en heeft 4 aparte vakken. De zijkanten zijn opengewerkt en bovenaan zie je een mooi, niet te opvallend handvat.

Hoewel deze mand oorspronkelijk natuurlijk voor tijdschriften en kranten bedoeld is, kun je er natuurlijk ook andere spullen in doen.

Loungestoel Belle

Belle rieten loungestoelUit onze eigen collectie design stoelen selecteerden we de loungestoel Belle. Deze stoel combineert een strak design met natuurlijke uitstraling en een hoog zitcomfort. Een stoel die bijna overal past, in zowel de woonkamer, slaapkamer of om gezellig tot rust te komen in een gezellig hoekje in bijvoorbeeld de serre.

De Belle wordt met de hand gemaakt en is vervaardigd van rattan. Het onderstel is van wit gepoedercoat metaal.

Spot Brio

Ekobo Brio lamp van bamboeBamboe is een heel snel groeiende grassoort. Daar heb je geen kunstmest of pesticiden voor nodig, zodat het een prima materiaal is voor met respect voor de natuur vervaardigde meubels en woonaccessoires.

Dat vindt het Franse merk Ekobo ook, dat maakt allerlei mooie spullen voor in huis van bamboe, zoals de hiernaast afgebeelde lamp. De Brio is leverbaar is 3 formaten, waarbij de diameter 14, 16,5 of 20 cm is. De verstelbare lamp heeft een bamboe kap die met de hand is geschilderd en rust op een kurken voet. Het snoer is, geheel in stijl, voorzien van geweven  materiaal.

Eetkamerstoel Annie

goedkope eetkamerstoel houtEveneens uit onze eigen collectie is de eetkamerstoel Annie. Een stoel met een natuurlijk en robuust uiterlijk. Deze uiterst betaalbare stoel heeft een frisse, eerlijke uitstraling. De poten zijn van blak gelakt hout, de multiplex zitting en rugleuning zijn van wit of helder blauw gelakt multiplex.

Deze tijdloze stoel combineert natuurlijke materialen met een modern en evengoed heel tijdloos design. Niet alleen mooi voor de eetkamer, maar ook in een spreekkamer of achter het bureau van de kinderen.

Parketvloer

visgraat parket houten rooster convectorputHoe mooi je meubels en woonaccessoires ook zijn, zonder mooie vloer komen ze niet tot hun recht. En juist een vloer kan die mooie natuurlijke uitstraling nog verder benadrukken en nog beter tot zijn recht laten komen. Na enig zoeken vonden wij deze foto van DPV Parket in Oudkarspel. Eigenaar Edwin Dontje legt alle parketvloeren nog zelf, hij stopt daar echt zijn ziel en zaligheid in om voor zijn klanten het best mogelijke resultaat te bereiken. De parketvloer op de foto hiernaast is een in visgraat patroon gelegde parketvloer, niet gevoegd en afgewerkt met witte olie zodat er een mooie landelijke uitstraling wordt verkregen. Het door Edwin met de hand gemaakte houten rooster voor de convectorput maakt het natuurlijk helemaal af.

Just Sugar, servies van suiker

Zuperzozial Just Sugar servies ecologisch suikerHet Nederlandse designmerk Zuperzozial heeft een servies van suiker in het programma. Natuurlijker kun je het bijna niet bedenken, toch? Het servies Just Sugar is vervaardigd van aan planten onttrokken suiker, wat het materiaal PLA (Poly Lactid Acid) oplevert. Suiker bestaat net als olie uit koolstof en waterstof, dit PLA is dan ook een soort plastic, maar dan wel 100% natuurlijk en ook volledig biologisch afbreekbaar. De Just Sugar collectie bestaat uit fris ,kleurrijk servies dat je met gepaste trots op tafel zet. Het is overigens gewoon vaatwas- en magnetronbestendig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *