Houten stoelen: eerlijk, degelijk, natuurlijk en zeker zo mooi

houten designstoelenWie op zoek is naar een designstoel zal maar al te vaak zoeken naar kunststoffen of met leer afgewerkte stoelen, al of niet gecombineeerd met prachtige chromen poten. Maar dat hoeft helemaal niet. Hout kan namelijk net zo mooi zijn, en net zo goed onder de noemer “design” vallen. Uiteraard is het sowieso het allerbelangrijkste dat we die stoelen ook gewoon mooi vinden, en dat ze bij de rest van ons interieur passen zodat we niet alles in één keer hoeven te verbouwen omdat we die leuke stoeltjes hebben gekocht.

Om te laten zien dat houten stoeltjes ook heel erg leuk kunnen zijn, stellen we een paar modellen aan je voor.

Dr. Wood: tijdloze en klassieke stoel

stoel-dr-wood-2Ten eerste de eetkamerstoel Dr. Wood. Dit is een stoel die klassiek en retro oogt maar juist daardoor weer helemaal van deze tijd is. Oud en brocante is immers weer helemaal “in”. Nu kunnen we bedenken dat een paar oude stoeltjes van de rommelmarkt misschien goed koperzijn, maar besef wel dat nieuwe stoelen al meteen in de kleur van onze keuze zijn gelakt, dat ze nieuw en kraakvrij zijn en dat er garantie op zit. Welbeschouwd blijken die nieuwe stoelen toch best wel voordelig te zijn. De eetkamerstoel Dr. Wood is overigens verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en rood. Qua model is het een prachtige tussenvorm tussen strak en modern en klassiek en tijdloos. Absoluut één van onze favorieten!

Nadine: strak en comfortabel

stoel-nadine-2Nog zo’n schoonheid is de Nadine. Deze houten eetkamerstoel heeft een heel strak model maar heeft door het mooie in walnotentint gebeitste hout, gecombineerd met de lichte stoffen bekleding van de zitting, toch een hele warme en natuurlijke uitstraling. De stoffen zitting geeft uiteraard ook een prima zitcomfort. Een prachtige stoel om bij een grote, strakke houten eettafel te zetten.

Annie: robuust en retro

stoel-annie-2De derde houten eetkamerstoel die we voor willen stellen, is de Annie. Deze leuke, decoratieve en vooral betaalbare stoel heeft een fris design dat bestaat uit een combinatie van een houten onderstel met een in een frisse kleur gelakte zitting en rugleuning. Qua model is ook deze stoel een mooie combinatie van modern en tijdloos design. Strak, en toch een beetje retro. Deze stoel heeft, in tegenstelling tot de meeste designstoelen, een waat meer robuust uiterlijk en past in zijn geheel prima in een interieur met frisse kleuren en houttinten. De eetkamerstoel Annie is verkrijgbaar in wit en blauw.

Zo zien we dat design meer is dan gewaagde kleuren, kunststof, leer en fragiele chromen pootjes. Er zijn genoeg houten designstoelen, al of niet gelakt, die absoluut prachtig in de meeste moderne of tijdloze interieurs passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *