Je eigen loft met industriële meubels en accessoires

loft stijlWie wil er tegenwoordig nou niet zijn eigen loft inrichting, met de bijbehorende industriële sfeer. De industriële panden die bij deze stijl horen kenmerken zich door betonnen vloeren, open ruimtes en grote ramen. Om die mooie, uitgesproken loft stijl zoals we vaak in Amerikaanse speelfilms zien te krijgen kun je de ruimte aankleden met wat industriële producten en verfijnde combinaties van designmeubelen. Omdat dit relatief eenvoudig lijkt geniet deze stijl een steeds grotere populariteit zodat we de loft stijl steeds vaker in allerlei verschillende woningtypes zien.

Die compleet andere look creëer je zoals gezegd vrij eenvoudig, bijvoorbeeld door oude en nieuwe spullen met elkaar te combineren. Daarbij kan het materiaal heel basic zijn, van steen, hout en beton. Qua kleur kun je het rustig houden, door bijvoorbeeld grijs, betonlook, zwart en wit te combineren met zachte kleuren en bruin.

Passend meubilair

Nu is het niet zo makkelijk om overal de geschikte meubeltjes voor te vinden. Daarom zou je eens een kijkje kunnen nemen in onze webshop, waar we ook hele leuke stoelen en krukken in een industriële look hebben opgenomen. Bijvoorbeeld de Amazing Felty stoelen. Die hebben een heel strak en basic design maar zitten heerlijk dankzij de goede pasvorm en wollen zitting. Een echte aanrader, wat ons betreft. De prijzen van ons designmeubilair zijn bovendien heel aantrekkelijk zodat het allemaal best betaalbaar blijft.

Aankleden met je eigen woonaccessoires

Om je ruimte nog verder aan te kleden kun je denken aan mooie retro posters, of abstracte kunst. Dat mag best een reproductie zijn en zonder lijst benader je die industriële look nog beter. Ook qua woonaccessoires kun je het best wel basic houden, door wat draadmanden te plaatsen die je vult met oude boeken, kussentjes en alles wat je nog meer mooi vindt. Voor de kleinere woonaccessoires kun je natuurlijk ook prima terecht bij de kringloopwinkel of op een rommelmarkt.

Vloerkleden

Om de ruimte niet al te kil en hol over te laten komen, kun je ook wat stof toepassen. Dat kunnen bijvoorbeeld vloerkleden in zachte tinten zijn, maar je kunt ook kiezen voor een mooi contrast door een leuke felle kleur te kiezen. Dat kun je weer mooi combineren met bijvoorbeeld een mooie plaid die je over een bank legt, of opgevouwen in een draadmand doet.

Eindeloos combineren

Dat is ook het leuke van een loft stijl: het is in feite een samengeraapt geheel, de combinatie moet het hem doen. En dat kan helemaal jouw eigen, echt unieke combinatie zijn! Neem daarom ook rustig de tijd om je eigen loft in te richten. Zoek alles op je gemak bij elkaar, en ontdek hoe je alles eindeloos kunt combineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *