De leukste woonblogs – augustus

woonblogs augustus 2015Ook deze maand weer een overzichtje van leuke posts die we op de verschillende woonblogs vonden. Eerder dit jaar plaatsten we maandelijks een overzichtje van interessante woonblogs. Als vervolg posten we nu regelmatig een overzichtje met de leukste items op het gebied van wonen en interieurdesign die we op deze woon- & en designblogs tegenkwamen. Ondanks het feit dat we in de zomer natuurlijk wat minder met ons interieur en de inrichting daarvan bezig zijn, is er weer genoeg nieuws.

Zelf aparte lijsten voor je spiegel maken

lijst voor spiegel zelf makenHoeveel prachtige designmeubels je ook koopt, een stukje personal touch is onontbeerlijk om je interieur dat persoonlijke tintje te geven dat het zo uniek maakt. Op de blog van LikeModern.com staat nu een leuke post over het zelf maken van een fancy lijst om je spiegel. Zo maak je echt iets heel aparts van een “doorsnee” spiegel.

Dat kan natuurlijk ook een fotolijstje of schilderijlijst zijn, of een klok. Een paar leuke voorbeelden van plastic lepeltjes, papier, de rand van een houten vat, rietjes en een oude bestekset. Leuk om na te maken of als inspiratie voor jouw eigen fancy lijstjes!

Kleur aan de eettafel

Kleurrijke eethoek
© foto: Frederikke Heiberg

Zoals het in een Deense woning hoort, is het huis dat SF Girl by Bay in deze blogpost laat zien, op zijn Scandinavisch ingericht. Geen echte design inrichting, maar smaakvol en doordacht. Echt een prachtig voorbeeld hoe je een op betaalbare manier je huis zo in kunt richten dat de bezoekers niet alleen hun ogen uitkijken maar zich ook meteen op hun gemak voelen.

We plaatsen als foto bewust een plaatje van de eethoek, omdat die laat zien hoe leuk je verschillende stijlen designstoelen met elkaar kunt combineren.

Design in Spaanse sferen

Speens design woning
© foto: Egue y Seta / Vicugo Foto

Van de inrichting van Spaanse woningen hebben wij meestal een aardig cliché plaatje in ons hoofd. Dikke gepleisterde muren en wat krakkemikkige meubeltjes. Niets is minder waar, als je de mensen van de  interieur design studio Egue y Seta uit Barcelona moet geloven. Zij maakten iets heel bijzonders van het interieur van deze woning die op de blog van Adelto wordt beschreven. Het leuke hiervan vinden wij dat er niet gekozen is voor exclusieve, dure meubelen maar vooral voor een doordacht, samenhangend geheel.

Dat is iets dat je zelf natuurlijk ook kunt doen, zo kun je met betaalbare meubelen (zie ook de leuke designstoeltjes op de foto, zoiets hebben wij ook in ons assortiment) door goed te kijken wat zo goed bij elkaar past dat het elkaar aanvult en samen nóg mooier maakt.

Haakwerk met smaak

minna goods: kussens, kleden en handdoekenVolgens trendwatchers komen grootmoeders haakwerkjes weer helemaal terug in de woontrends van 2016. Die kun je prachtig combineren met industriële meubeltjes en vintage accessoires om er een mooie loft inrichting mee te maken. Maar om dat een beetje warm en gezellig tew houden, moet je het altijd aanvullen met wat kussens, kleden en plaids. Daarin kun je die mooie haak- en breiwerkjes en kwastjes mooi meenemen.

Op de blog van Miss Moss vonden we een leuk artikel over het merk Minna, dat zich specialiseert in ambachtelijk vervaardig textiel voor woninginrichting. Minna maakt prachtige spullen van mooie materialen waarmee je nog meer sfeer in je interieur kunt aanbrengen.

Trap met kast

bergruimte onder de trap
© foto: Osamu Abe

Bergruimte kun je nooit genoeg hebben. Dat zal in Nederland, waar we niet altijd over een ruime woning kunnen beschikken, gelden maar ook in andere landen is het soms echt woekeren met de ruimte. Dat vond ook het toonaangevend interieurmagazine Dwell. Op hun blog vonden we een item met wat voorbeelden van innovatieve trapkasten.

Knap om te zien wat een kunstwerk sommige mensen van hun trap hebben gemaakt, bovendien een mooi stukje inspiratie voor de handigen onder ons om thuis ook zo’n multifunctionele trap te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *