De mooiste interieur- & designblogs van april

interieur design blogOok deze maand hebben we weer een lijstje met leuke, mooie, informatieve, inspirerende en hartverwarmende weblogs op het gebied van interieurs, design en woninginrichting voor je samengesteld. Dit keer hebben we gezocht naar Engelse weblogs, en zijn natuurlijk benieuwd wat jullie er van vinden.

Interior Thinking

Deze blog wordt onderhouden door de 23-jarig Rachael. Zij werkt ook in de meubel- en interieurbranche, dus met haar blog Interior Thinking kan ze prima etaleren dat ze precies weet waar het om draait.

Helaas heeft ze haar blog de laatste tijd wat minder goed bijgehouden, maar ook de wat oudere berichten en artikelen zijn het bekijken meer dan waard. Uit alles straalt haar liefde voor het vak, en toont een keur aan nieuws op het gebied van designmeubelen en interieurdesign. Vooral haar wekelijkse ‘Interior of the Week’ zijn echt de moeite waard.

Patchwork Harmony

De titel bedriegt, deze blog gaat heus niet alleen maar over patchwork. Freelance schrijfster Caroline Rowland heeft trouwens twee versies van haar blog. Je kunt hier de oude versie van haar blog vinden, en hier de nieuwe versie van Patchwork Harmony.  Beide blogs zijn een must voor iedereen die graag bezig is om zijn of haar huis tot een waar paradijsje om te toveren. Caroline zegt dat ze schrijft om haar lezers “anderen hopelijk te inspireren bij het decoreren en inrichten van hun woning”. Dat gaat haar ongetwijfeld goed af, haar blog heeft een heleboel duidelijk omschreven “makeovers” waardoor je al snel geneigd zult zijn de mouwen op te stropen en in huis aan de slag te gaan.

Swoon Worthy

De persoonlijke interieur design blog Swoon Worthy van de Amerikaanse, maar in Manchester woonachtige Kimberley Hughes, is nog zo’n aanrader. Ze woont in een indrukwekkend  Edwardiaans pand waar nog een heleboel aan moet gebeuren. Kimberley heeft een mooie missie:  “banish the beige and boring from UK homes!” Ze vertelt alles over het never ending project dat haar huis is geworden en deelt tal van handige tips over inrichten en decoreren met ons. Haar warme persoonlijkheid en humor maken deze blog nóg fijner om te lezen.

Dear Designer

Carole King, van wie deze wondermooie blog is, is interieurontwerpster, schrijfster en design junkie. Op haar blog Dear Designer deelt ze haar inspiratie en laat ze zien wat haar beïnvloedt op het gebied van interieurdesign.

My Friend’s House

Ja, de namen van de interieur design blogs worden steeds creatiever. Wie een blog wil lezen dat is geschreven door iemand met een grote hoeveelheid vakkennis kan My Friend’s House niet overslaan. Deze blog wordt bijgehouden door 2 experts op het gebied van interieur design. De 2 vrienden Ros en Jill hebben niet alleen ervaring vanuit hun werk in de meubelindustrie, maar waren ook redacteur van vooraanstaande bladen zoals Cath Kidston en Elle Decorations.  Hun blog is hun uitlaatklep waarop zij alles wat hen interesseert op het gebied van interieurdesign kwijt kunnen. Ros legt uit dat ze allebei op professionele basis de hele dag over wonen, interieurs en interieurdesign schrijven en daarom ook behoefte hadden om eens iets geks te schrijven, of over iets anders wat hen bezig houdt te schrijven. Hun blog is dan ook een lekker mengelmoesje over interieurdesign, klussen in huis en reizen.

Your Home Is Lovely

Nog zo’n blog dat je nog eens vaker zult gaan bekijken. Op Your Home Is Lovely vind je artikelen van de journaliste Kate Burt, over “Affordable Interiors & Inspiration”. Het idee om een blog te beginnen kwam toen zij haar huis kocht. Zij kon het maar net betalen, maar moest het natuurlijk ook nog inrichten. Ze moest daarom heel creatief met de beperkt beschikbare middelen en financiën omgaan, wat haar op het idee bracht om alles wat haar inspireerde en wat haar zij leerde op schrift te stellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *