De leukste woonaccessoires maak je gewoon zelf

DHZ klussen in huis accessoires decoratie design budgetWie het leuk vindt om zijn of haar interieur op te knappen maar geen onbegrensd budget heeft, ontkomt er natuurlijk niet aan om ook de nodige klussen in huis zelf te gaan doen. Als je zelf een groot deel van de decoratie en accessoires kunt maken, of bestaande spullen zelf leuker en mooier kunt maken houd je dat een beetje betaalbaar en heb je bovendien nog lekker wat te besteden over voor leuke designmeubeltjes.

Het leuke van dat zelf maken heeft bovendien een voordeel. Je kunt het namelijk helemaal naar je eigen smaak maken, en je interieur zo echt heel persoonlijk maken. Je eigen combinatie van een mooi afgewerkt huis, leuke meubeltjes en sfeervolle accessoires, dat is iets wat niet voor iedereen is weggelegd. Maar daar moet je dus wel wat voor doen, en dat betekent dat we de handen uit de mouwen gaan steken. Nu heeft niet iedereen even veel inspiratie en is even handig, dus we hebben een paar leuke dingen voor je uitgezocht.

Je eigen unieke klok

design klok zelf maken © Interinsider.nlEr zijn natuurlijk genoeg mooie klokken te koop. Maar die zijn duur, tenzij je echt voor de eenheidsworst gaat. Terwijl het zo makkelijk is om met behulp van een “donorklok” waarvan je het uurwerkje en wijzers gebruikt, zelf een hele mooie en unieke klok te maken.

Op Interiorinsider vind je een paar mooie voorbeelden van klokken die je zelf kunt maken en die je vast genoeg inspireren om er daarna je eigen creativiteit op los te laten.

Gave fotolijstjes

design fotolijstjes zelf maken © livingonabudget.nlJe hoeft geen nerd te zijn om deze fotolijstjes leuk te vinden. En bovendien zullen ze je ook wel inspireren om zulke lijstjes nog meer naar je eigen idee te maken. Deze zijn een beetje “space-achtig” maar je kunt er natuurlijk alle kanten mee uit.

In ieder geval heeft Livingonabudget een leuk idee voor het zelf maken van heel originele fotolijstjes.

Haakjes van dierenfiguren

direnfiguren kapstok © riesinterior.nlDit is één van onze favorieten, want dit is écht leuk bedacht. Ries Interior heeft in de blog een leuke artikel staan hoe je van goedkope dierenfiguurtjes, die je door midden snijdt, en een plank hele leuke sleutelrekjes, kapstokjes of koelkastfiguren kunt maken.

Hier kun je eindeloos mee aan de gang, want zoiets is natuurlijk ook heel leuk om de kinderkamer of iets dergelijks mee te decoreren. Wie plakt als eerste de hele muur vol met gekleurde dierenfiguren?

Decoratief trapje

decoratieve trap zelf maken - © DIY by DeprisWe zien ze steeds meer, die decoratieve trappen in huis. Die kun je natuurlijk ook prima zelf maken. Bovendien hoeven ze ook niet altijd zo groot te zijn.

Op DIY by Pepris vind je een voorbeeld hoe je een kleiner trapje van een paar oude takken uit het bos kunt maken. Een mooie accessoire tegen nul komma nul kosten, dat is natuurlijk nooit verkeerd.

Vaas van oude gloeilamp

vaas van gloeilamp © aciamasen - Polyvore.comJe ziet ze wel vaker, die leuke kleine vaasjes die van oude gloeilampen zijn gemaakt. Helaas is de uitleg niet altijd even duidelijk. Jammer, want zo’n leuke kleine staande of hangende vaas is toch ontzettend leuke woonaccessoire.

Gelukkig heeft Mrs. Gypsy het voor ons nog een keer uitgebreid uitgelegd zodat we nu ook zelf aan het knutselen kunnen slaan.

Kledingrek van oude pallets

kledingrek van pallets - © VT WonenNatuurlijk ontkomen we er niet aan om ook iets van het bekende tijdschrift VT Wonen op te nemen. Wij vinden hun idee om van pallets een soort van kledingrek te maken erg leuk.

Je kunt dit namelijk helemaal naar je eigen smaak maken, in iedere kleur die je maar wilt. Leuk om die saaie slaapkamer wat extra kleur en sfeer te geven!

Tegelstickers

tegelstickers keuken badkamer © eenigwonen.nlTot slot iets dat niet echt nieuw of originele is, maar wel iets dat we nogal eens vergeten. Als je een beetje bent uitgekeken op de tegelwand van keuken of badkamer en het vervangen van de tegels is niet aan de orde, kun je de boel natuurlijk ook opknappen met wat leuke tegelstickers.

Ze zijn er in vele soorten en maten, dus ook voor jouw vergeelde tegeltjes is er een passende sticker. Met dank aan Eenigwonen.nl.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *