Kleur in huis met herfsttinten

HerfstkleurenWaar denken we meteen aan bij het zien van bovenstaande foto? Juist! Dat natuurlijke herfsttinten óók vrolijke kleuren kunnen zijn! We hoeven ons huis dus echt niet uitsluitend in felle, primaire kleuren in te richten om een zonnig en vrolijk interieur te krijgen. Uiteraard gaat het niet lukken als we alleen donkerbruin en aardetinten gebruiken, maar als we kijken naar de kleuren die we nu, in dit prachtige najaar, in de natuur tegenkomen dan zien we daar ook heel wat kleurtjes in zitten waar we wel heel erg vrolijk van worden. En die herfsttinten, in al hun fantastische variaties, zijn natuurlijk een hele mooie inspiratie om ons interieur om te toveren tot iets waarin we niet alleen die mooie natuurlijke herfsttinten maar ook een boel vrolijkheid in tegenkomen.

Natuurlijke tinten

Om te voorkomen dat die tinten het interieur te donker te maken, kiezen we bijvoorkeur voor witte muren. Die vormen dan meteen een prachtig contrast bij de overige inrichting. Als de vloer al in warme houttinten is uitgevoerd, zou dat ook een prachtige basis zijn. Als er ook al wat tafels en eventuele kasten of wandmeubels in een warme houttint is uitgevoerd, zou dat helemaal top zijn. En nu komt de echte truuk: die mooie herfstkleuren zijn niet één kleur, in feite vormen ze een heel palet aan natuurlijke kleuren. En die combinatie, die maakt ze nou net tot dat prachtige geheel. Als wij ons interieur ook tot zo’n prachtig geheel willen omtoveren, zullen we het dus ook in de combinatie moeten gaan zoeken.

Stoelen in kleur

Eén van de makkelijkste manieren om dat palet met herfsttinten na te bootsen, is door stoelen met verschillende kleuren tot te passen. Dat gaat natuurlijklijk het makkelijkste met de eetkamerstoelen. Daar hebben we immers een groter aantal van staan zodat we die makkelijk in verschillende kleuren kunnen kiezen. Gelukkig zijn er heel veel designstoelen die je in een breed scala aan kleuren  kunt krijgen. Wel zo makkelijk. Maar design, is dat niet duur? Nee hoor, dat hoeft niet, in onze webshop vind je diverse designstoeltjes tegen heel aantrekkelijke prijzen.

Vlinderstoel

vlinderstoelLaten we daarom maar eens een populair, tijdloos en ook heel betaalbaar model kiezen. Dat kan dan niet missen: dat is de Vlinderstoel. De ronde vormen van de houten zitting en rugleuning komen heel natuurlijk over, de poten van verchroom staal passen zich heel mooi aan bij de omgeving. En de Vlinderstoel is verkrijgbaar in een heleboel mooie kleuren, waaronder ook een aantal tinten die in de natuur zeker niet zouden misstaan.

We laten nu alleen de frisgroene versie zien, maar er is bijvoorbeeld ook een oranje, paarse, witte en naturelkleurige Vlinderstoel. Samen vormen die een heel aantrekkelijk kleurenpalet waar de eethoek absoluut een stukje vrolijker van wordt. Zien we ons zelf al aan zo’n vrolijk ingerichte eethoek? Wij weten het antwoord al: doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *