Handgemaakte woonaccessoires

Handmaakte woonaccessoiresWat is er nou mooier dan ambachtelijk vakwerk? Juist, eigenlijk bijna niets. Dat vinden wij ook. Iets dat met de hand is gemaakt, is gewoon uniek, en dat straalt het ook uit. Als je je interieur echt een persoonlijk tintje wilt geven, dan zijn handgemaakte woonaccessoires een hele mooie manier om dat te realiseren. Ook omdat zulke accessoires overwegend worden gemaakt van natuurlijk materialen, waardoor ze ook een bepaalde authenticiteit uitstralen.

We zijn voor jullie op zoektocht geweest voor een aantal mooie, pure, handgemaakte woonaccessoires. We rangschikken ze voor het gemak even per winkel, webshop of maker.

Guinevere Arth

handgemaakte opbergkist, brocante vogelkooiEen hele leuke winkel in Kaatsheuvel, met een aantal mooie, authentieke accessoires van mooie materialen. We hebben even lekker de tijd genomen om de website van Guinevere Janssen te verkennen, en ontdekten onder anderen deze leuke opbergkist en een schattig brocante vinkenkooitje. Dit zijn nou echt van die leuke, originele accessoires die je niet overal ziet. Guinevere heeft overigens nog veel meer leuke accessoires, zoals kussentjes, lampenkappen, vazen en plaids.

Zwied One

gehaakte vloerkledenAgeeth, de eigenaresse van Zwied One in Deventer, ontwerpt en maakt haar woonaccessoires helemaal zelf. Ze maakt prachtige, met de hand gehaakte vloerkleden die een aanwinst voor je vintage of loft interieur zullen zijn.

Sisa Maki

handgemaakte woonkussensDe webwinkel van Nelo en Esther uit Amersfoort heet Sisa Maki. Ze zijn zo te zien nog druk bezig met hun assortiment, maar ze hebben al wel een aantal prachtige handgemaakte kussens, die in de Andes worden gemaakt. Het materiaal wordt met veel zorg gekozen. De kussentjes worden gemaakt door een team van ervaren handwerksters volgens een cultuur die al generaties lang bestaat.

Thuis met Moon

Thuis met Moon woonaccessoiresVan origine ontwierp Monica Both uit Haalderen accessoires en decoraties voor winkels en kantoren. Later heeft ze ook woonaccessoires in haar assortiment opgenomen. Je vindt in haar webshop Thuis met Moon een keur aan leuke en originele accessoires. Het mooie is dat ze binnen één bepaalde stijl of kleur meerdere bijpassende accessoires heeft. De accessoires zijn gerangschikt in meer dan 10 stijlen en kleuren, dus er is voor iedereen en voor ieder interieur wel iets leuks te vinden.

Marsha Metselaar

marsha metselaarWie op zoek is naar heel aparte, keramieken spulletjes voor in huis zou eens een kijkje moeten nemen in het atelier van Marsha Metselaar in Amsterdam-Oost. Zoals je op haar website kan zien kun je bij haar de meest aparte en uiteenlopende woonaccessoires krijgen. Van hanglampje tot schaal en prachtige beeldjes. Niet goedkoop, maar absoluut de moeite waard.

Amba Molly

Amba Molly accessoires en kunst

Amba is onderdeel van de Intuïtiefabriek, een collectief van drie vrouwelijke designers: Amba Molly, Eefiene Bolhuis en Eva Gevaert. Ook hier vind je weer een heleboel prachtige, exclusieve en uiteraard handgemaakte woonaccessoires, al kunnen we hier eigenlijk beter van kunstobjecten spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *