Gezellige eethoek met leuke designstoelen

eethoekDe dagen worden weer korter, en ook de feestdagen komen er weer aan. En daarmee ook de periode dat we om diverse redenen vaker en langer aan de eettafel zitten. Naast de zithoek is de eethoek de belangrijkste plek in huis, het is dus belangrijk dat we daar met zijn allen lekker, comfortabel en gezellig kunnen zitten.

Die gezelligheid creëeren we vooral door middel van het meubilair, dat uiteraard bestaat uit de eettafel en de eetkamerstoelen, aangevuld met een passende stoffering en wat leuke accessoires. Nu we in een periode zitten dat we wat vaker in de eethoek zitten, gaan we natuurlijk ook eens kijken of de zithoek nog wel helemaal aan onze wensen voldoet. Niet alleen wat betreft het zitcomfort en de staat van onderhoud, maar ook qua design en sfeer.

Meer dan alleen een passende eettafel en stoelen

Want een eethoek is tegenwoordig veel meer dan alleen een passende eettafel en eetkamerstoelen. Het gaat ons immers ook om het uiterlijk, en in hoeverre dat aansluit bij de overige inrichting van de huiskamer, en ook om de sfeer die het geheel bij ons oproept. Die sfeer kan natuurlijk heel persoonlijk zijn, en voor iedereen heel verschillend zijn. De één houdt van een strakke, glazen design eettafel terwijl de ander een kleurrijker geheel, of iets van natuurlijke materialen prefereert.

Combinatie van verschillende stijlen

En om nog veel meer keuzes te hebben op het gebied van eettafels en stoelen, is het natuurlijk ook mogelijk om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Dat moet natuurlijk wel goed gedoseerd gebeuren, het moet ook geen kakafonie van kleuren en stijlen worden. Maar het is bijvoorbeeld wel heel goed mogelijk om een oudere, houtkleurige tafel te combineren met moderne designstoelen in vrolijke kleuren, of om die zelfde tafel te combineren met stoeltjes in een meer industriële look. Zo is het mogelijk om bijna eindeloos te combineren en te spelen met stijlen en kleuren. Van klassiek tot modern, van vintage tot high-tech, alles is mogelijk. Het spreekt uiteraard voor zich dat we de voor ons ideale combinatie niet z maar uit onze mouw schudden, we zullen daar toch wel wat mee moeten experimenteren.

Woonaccessoires

Als we eindelijk de mooiste combinatie van tafel en stoelen hebben gevonden, is het tijd om die combinatie nog mooier te maken door er mooie, bijpassende woonaccessoires bij uit te zoeken. Een mooie vaas, fruitschaal of dienblad, wat we maar mooi vinden. Uiteraard houden we bij dat alles rekening met de inrichting en het meubilair van de rest van de ruimte. Nu we toch bezig zijn, kan het natuurlijk ook geen kwaad om te kijken of er nog meer op te knappen is.

En zo zijn we in feite bijna bezig om onze hele woon-/eetkamer op te knappen. Een hele klus, maar wel eentje die voldoening geeft. We hebben niet alleen een andere tafel en stoelen, maar ook een heel nieuwe sfeer in huis. En hopelijk zijn we er blij mee, zodat we er nog jaren plezier van kunnen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *