Combineer binnen en buiten

buitenkeuken bbqHeerlijk, lekker buiten zitten, koken en eten op een mooie zomerse dag. Niet voor niets hebben steeds meer mensen een buitenkeuken of een andere gelegenheid om buiten te kokkerellen. Het begon ooit met een barbecue op houtskool, tegenwoordig zie je dat die zijn uitgebreid tot volwaardige kooktoestellen en in veel gevallen hebben we zelfs een complete keuken buiten hebben in de tuin of op het terras staan.

Comfortabel buiten zitten

Naast de kookgelegenheid hebben we natuurlijk ook een lekkere plek nodig om gezellig en comfortabel te kunnen zitten. Veel mensen gebruiken daar hun loungeset voor. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar de praktijk leert dat zo’n loungebank, waarin je lekker onderuitgezakt zit, vooral bedoeld is om lekker koffie of fris te drinken, of lekker te borrelen. Zodra we een beetje uitgebreide maaltijd willen eten moeten we ons behelpen met een bordje op schoot.

Toch maar een eettafel en stoelen

Als dat vaker voorkomt, zullen we beseffen dat we ook buiten beter aan een eettafel kunnen zitten. Die tafels heb je in vele soorten, variërend van het goedkopere kunststof tot mooie metalen tafels, al of niet met glazen bladen, tot de trendy steiger- of hardhouten tafels aan toe.

Wat betreft de de stoelen hebben we nog veel meer keus. Met name als we zo’n leuke steigerhouten tafel hebben, is het heel leuk om daar verschillende stijlen en soorten eetkamerstoelen bij te zetten. Dat hoeven niet eens specifieke stoelen voor buiten te zijn. Het is ergens namelijk ook best wel zonde om speciaal voor die paar maanden dat we buiten zitten eetkamerstoelen te kopen. Bovendien moeten we die ’s winters ook weer ergens opslaan en schoon zien te houden.

Eetkamerstoelen buiten gebruiken

Een andere mogelijkheid is om gewoon je eetkamerstoelen buiten te zitten. Dat klinkt erg rigoureus, we bedoelen het uiteraard ook iets genuanceerder. Het zou immers ook zonde zijn om een set dure leren designstoelen in het natte gras te zetten. Wat wij bedoelen, is om te kijken of je een set betaalbare eetkamerstoelen kunt kopen, die je zowel binnen als buiten gebruikt. In de zomermaanden staan ze buiten en kun je daar lekker buiten eten, in de maanden dat we meer binnen zitten en eten staan ze als aanvulling in de eethoek of een ander zitje, of als extra stoeltjes op de kinderkamer.

Combineer zoveel als je wilt

Nu kunnen we ons voorstellen dat het knap lastig is om zomaar even een stuk of 6 eetkamerstoelen binnen te stallen als je ze buiten niet meer nodig hebt. Met name als het 6 identieke stoelen zijn. Maar als we dat een beetje slim aanpakken komen we een hele eind. Zoals gezegd is het met name aan de tuintafel heel leuk om verschillende soorten en kleuren eetkamerstoelen te combineren.

Voor terras, eethoek, werkkamer en kinderkamer

Als we nog een beetje verder denken zouden we bij het uitzoeken van die 6 stoelen voor buiten dus al rekening kunnen houden met de plaats waar we ze binnen neer gaan zetten. We zouden bijvoorbeeld 2 designstoelen kunnen uitkiezen die zowel goed in de eethoek als op ons terras staan. En zo zijn er nog meer oplossingen te bedenken.  Bijvoorbeeld een paar gekleurde of strakke stoelen die prima op de slaapkamer, een kinderkamer of de werkkamer staan, of die we gezellig aan de keukentafel zetten.

Op die manier kunnen we voor een relatief gering bedrag een set leuke eetkamerstoelen voor buiten kopen, die we zo efficiënt mogelijk kunnen gebruiken. Zoals je weet hebben we meer dan genoeg keuze in onze webshop, dus aarzel niet om een kijkje te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *