Een gezellig zitje met leuke stoeltjes voor de serre

Designmeubels voor de serreWe krijgen vrij veel vragen over geschikte tafels en stoelen voor een leuk zitje voor in de serre. De tijden van de manou meubeltjes hebben we natuurlijk al jaren gehad, het is nu tijd voor wat leuke, vlotte en natuurlijk ook betaalbare meubels om de serre eens écht leuk te maken.

Meubels voor binnen, of buiten, of allebei?

Om te kijken welke meubels we voor de serre gaan uitzoeken, kan het geen kwaad om er bij stil te staan of we gaan kiezen voor meubels die bedoeld zijn om binnen, of buiten te gebruiken. In het eerste geval is het vaak wat makkelijker om de inrichting van de serre wat meer bij de inrichting van de huiskamer aan te laten sluiten. Met meubels die voor het terrras en in de tuin zijn bedoeld kunnen we de serre meer als wintertuin inrichten en de meubels, als we met mooi weer lekker buiten willen zitten, ook op het terras gebruiken.

We kunnen natuurlijk ook kiezen voor een geheel eigen stijl voor de meubeltjes voor de serre, of juist voor een stijl die én bij de overige inrichting past én ook een beetje een buitengevoel creëert.

Let op de gebruiksmogelijkheden van het meubilair

Verder moeten we ook bedenken wat met de serre gaan doen. Wordt het een extra zitje, een verlengstuk van het terras, een plek om gezellig te eten, of misschien wel een speelhoekje voor de kinderen? Of is de serre zo groot dat er misschien zelfs veel meer mee kan? Dat zijn zaken die natuurlijk heel bepalend zijn voor de keuze van de meubels in de serre.

Als extra eetkamer

Cooper eetkamerstoel serre wit antracietIn Nederland, waar de woningen vaak niet zo groot zijn, wordt een serre vaak gebruikt om een extra eetkamer te realiseren. Als we de daarvoor benodigde eettafel en stoelen mooi aan willen laten sluiten bij de bestaande inrichting zullen we niet alleen rekening met de kleuren en materialen moeten houden, maar er ook op moeten letten dat we niet te massieve meubels kopen, we willen de serre natuurlijk wel ‘open’ en licht houden.

De hiernaast afgebeelde eetkamerstoel ‘Cooper’ is een mooi voorbeeld van een designstoel die in een serre uistekend tot zijn recht komt. Een comfortabele stoel die in meerdere kleuren leverbaar is en door de originele, ranke poten niet al te massief oogt.

Als verlengstuk van het terras

Glox kunststof stoel voor terras of serreHet leukste is natuurlijk om de serre echt als een verlengstuk van de tuin en met name het terras te zien. We kiezen in dit geval voor tuin- en terrasstoelen en zoeken er natuurlijk ook een bijpassende tafel bij uit.

Bijkomend voordeel van deze meubeltjes, zoals de hiernaast afgebeelde ‘Glox’ terrasstoel, dat ze makkelijk schoon te houden zijn en ook gewoon in de tuin of op het terras kunnen worden gezet zonder dat ze bij het eerste buitje weer naar binnen moeten. Zo kun je nóg vaker en langer genieten van deze mooie en praktische designstoeltjes.

 

 

 

Foto boven: © Paul WilliamsCC2.0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *