Een beetje interieur kan niet zonder rood

rood in je interieurIn welke kleuren je je interieur ook inricht, ergens hoort er iets van rood aanwezig te zijn, wordt vaak gezegd. Wij vinden dat je nog veel meer met rood zou kunnen doen door het wat prominenter maar natuurlijk ook goed gedoseerd in je interieur toe te passen.

Rood is namelijk een kleur die leven in de brouwerij brengt. Een opvallende kleur die vaak bijna perfect past bij heel veel andere kleuren. Dat kan doordat er van rood een aantal nuances zijn die nog steeds “knalrood” lijken, maar net genoeg variatie bieden om de kleur rood, ook al is het best een opvallende kleur, perfect in je interieur te laten matchen. Rood past zodoende niet alleen uitstekend bij primaire kleuren maar kan net zo goed met bijvoorbeeld een herfsttint, grijs, wit, zwart of een pasteltint worden gecombineerd. Bovendien staat rood ook meer dan uitstekend bij de meeste houtsoorten, en met name de lichtere houtsoorten zoals berken.

Assortiment

Barcelona Chair & Hocker
Barcelona Chair & Hocker

Het zal jullie intussen wel duidelijk zijn: rood is absoluut één van onze favoriete kleuren, daarom zal het voor jullie ook allesbehalve een verrassing zijn dat we aardig wat rode meubels in ons assortiment hebben opgenomen.

Dat zijn niet alleen fauteuils en eetkamerstoelen, we hebben ook rode barkrukken, bijzettafeltjes en hockers. We gaan er geen complete opsomming van maken, onze webshop heeft een zoekfunctie op de homepage waar jullie gewoon op “rood” kunnen zoeken.

Woonaccessoires

plaids woondeken
Rode plaids zorgen voor sfeer

Rood hoef je natuurlijk niet alleen via meubels in je interieur aan te brengen. Dat kan ook via allerhande mooie accessoires. Een leuke manier is bijvoorbeeld het gebruik van plaids. Deze zijn te koop in allerhande kleuren en patronen, zodat je er ook voor kunt kiezen om een plaid te nemen die is samengesteld uit rood en andere kleuren.

Zo passen ze mooi bij je interieur passen en brengen ze ook meer diversiteit aan in je kamer. Ook woonaccessoires zoals kussens zijn natuurlijk leuk om wat rode accenten in je interieur aan te brengen.

Kunst aan de muur

Kunst aan de muur
Kunst aan de muur

Wat wij eigenlijk één van de leukste manieren vinden om met kleur te spelen, is door middel van kunst aan de muur. Kunst geeft een kamer niet alleen een heel persoonlijke uitstraling, een schilderij heeft ook een mooie schakering van kleuren en vormen die de ruimte nét dat beetje extra geven. Het hoeft (maar mag natuurlijk wel) een echt schilderij te zijn, een mooie reproductie kan ook prima.

Bloemen en bloeiende planten

gerbera-roodNog een mooie manier is het gebruik van de meest natuurlijke tinten rood die er maar zijn: die van bloemen en bloeiende planten. Een wekelijks of tweewekelijks bezoekje aan de bloemist zorgt voor een mooie blos bloemen op de eettafel, die de ruimte een vrolijk, en feestelijk aanzien geeft en bovendien ook nog eens lekker ruikt.

Maar je kunt natuurlijk ook kijken naar bloeiende planten, dan is het een kwestie van kopen en verzorgen. Uiteraard kun je de vazen en bloempotten ook weer mooi op je interieur afstemmen om het helemaal áf te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *